Dibo Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Jak szybko i dokładnie zamapowac texture na obiekcie nie bawiac sie w UV Unwrap, bo zajmuje to strasznie duzo czasu? Słyszałem że jest taki programik Deep UV czy Deep Exploration czy są dobre?
Pablo Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Dobre..znam wiele osób ktorzy go uzywaja...ja tez go uzywalem...ale szczerze mowiac..pobawilem sie nim i wrocilem do starego mapowania :) pozdr
Cpt.Obvious Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Chyba unwarp wypada najporządniej, przynajmniej tyle co go znam. Jest nudny i czasochłonny ale to potężne narzędzie.
dr Ug Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 http://www.righthemisphere.com/products/duv/
Gotham Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 No muszę przyznać że kiedyś narzekałem na unwrapa... Ale muszę również przyznać że brało się to po prostu z niewiedzy o jego możliwościach. Obecnie wymapowanie postaci hi-poly (ostatnio w ramach komercji sprawdziłem sobie czas) zajmuje mi 30-45 min więc nie czuję potrzeby aby szukać alternatyw. Hmmmm, pointa.... Może warto najpierw poznać unwrapa? ;)
Dor Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 W książce \"3Ds Max 3 Doskonałość i Precyzje\" jest napisane, że istnieją dwa pluginy (które kosztują po 500$ i 300$) do dokładnego rozkładania textury. Czy wiecie jakie to pluginy i czy są skuteczne?
Nimrod Napisano 6 Styczeń 2004 Napisano 6 Styczeń 2004 Chyba jednak autorzy nie są \"doskonali i precyzyjni\" jeśli tego nie napisali ;]
dr Ug Napisano 6 Styczeń 2004 Napisano 6 Styczeń 2004 Pomijajac fakt, ze w ksiazce z tego okresu mogli napisac, ze jest mega-plugin do umieszczania Quada pod prawym klawiszem (635$), Schematic View (800$) i jakies PolyTools (2000$).
Rekomendowane odpowiedzi