nitrograd Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Witam! Potrzebuje kilku rad w sprawie nocnego renderu. Mianowicie mam w scenie jakieś 40 vray lightów, kilka budynków.Sam light cache liczy mi sie 4 godziny.Wszystkim materiałom ustawiłem glossines na 1.0 bo to ma duży??? wpływ na całą sprawę.Co jeszcze można zrobić, żeby nocka renderowała sie krócej.Sprzęt jest chyba okej, Dual Core, 2gb ramu. W env. mam hdra.W budynkach na każdym piętrze standardowe vray lighty. Irradiance mapa ustawiona na low, cos jeszcze????? Dzięki za info.
arch515 Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Hej.. Specem to ja, co prawda nie jestem.. Coś tam czasami, rederuje. Przyczyny mogą być, naj różniejsze od sprzętu po lipę w modelu albo jakiś element w modelu. Pokarz morze ustawienia całe.. Mi nigdy LC nie ładowało się 4 godziny, nawet przy ustawieniu na lc 2000. 40 świateł to sporo, to są zwykle vreyowskie światła czy iesy, jeżeli tak to pewnie spowodowane jest to tym. Albo tak jak pisałem wyżej coś w modelu nie tak..Może w Proxy jak urywasz ( rc 2 3 4..) I na koniec Lc wywali ci się…i od razu widzę minę twoja hehe Powodów morze być naprawdę wiele. Wiec musisz bardziej sprecyzować, bynajmniej jak dla mnie pozdrawiam.
nitrograd Napisano 14 Listopad 2007 Autor Napisano 14 Listopad 2007 Generalnie mam duzo proxy drzewek, ale warstwa jest wylaczona. Model jest importowany z cada.Jutro wysle ustawienia bo dzis juz padam. Pozdrawiam
arev Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 W światłach pozaznaczaj "Store with irradiance map" lub zastąp je geometrią z materiałem VrayLight.
Rekomendowane odpowiedzi