zerofun Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Witam Mam problem. Zaczynam męczyć 3ds Maxa 8 i od razu po mam prblem. Męcze tutki które sa zamieszczone z programem (robie pionek) i jest napisane "Select the two rightmost vertices and then activate the Fillet button on the Modify panel" a probelem jest taki ze nie moge znaleźć klawisza Fillet. Jest modyfikator Fillet/Chamfer i działa jak powinien ale czy to jest to czy coś innego? Jesli jest gdzieś ten klawisz Fillet to prosze o odpowiedź. Pozdrawiam Piotrek
piksar Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 raczej trafiłeś właściwy fillet klawisz jako takiego nie ma następnym etapem bedzie pewnie mod. Lathe więc jeśli efekt Ci zadowala w czym problem
Levus Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Jest fillet w trybie editable spline->vertex Powoduje rozdwojenie vertexa na dwa vertexy a pomiędzy nimi powstaje łuk.
zerofun Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 no dobra. a ja włączyć ten tryb editable ? :)
Rekomendowane odpowiedzi