Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zachęcam do przeczytania poniższej informacji.

Jesteśmy młodzi lub bardzo młodzi i sprawa problemów zdrowotnych jest

dla wielu nieistotna ale wypadkowi może ulec każdy. Pogotowie które znajduje

nas jako ofiarę wypadku nie ma o nas żadnej informacji - co do chorób, grupy krwi, zażywanych leków. Wielokrotnie sam się z tym spotkałem jako ratownik podczas wielu wypadków drogowych. Dlatego wpiszcie sobie w komórce pod pozycją ICE +48 i numer telefonu osoby kontaktowej (rodzica, żony, kochanki, partnera :))

tu z wikipedii

I.C.E. lub ICE (ang. In Case of Emergency, pol. w nagłym wypadku) - skrót informujacy do kogo powinni zadzwonić ratownicy w razie nagłego wypadku. Stosowany przeważnie w dwóch formach:

• pod hasłem „ICE” w swoim telefonie komórkowym wpisuje się numer najbliższej osoby. Jeśli osób takich jest kilka to wpisuje się je pod hasłami „ICE1”, „ICE2” ...
  • na karcie „ICE” wielkości wizytówki wpisuje się imię, nazwisko i numer kontaktowy najbliższych osób, taką kartę powinno nosić się cały cas przy sobie, najlepiej w portfelu.

W chwili wypadku służby ratownicze często nie wiedzą, z kim kontaktować się w sprawie osoby poszkodowanej. Skrót ICE jest znany przez ratowników prawie na całym świecie. Ten skrót może uratować życie, w razie potrzeby pozwoli ratownikom na uzyskanie ważnych informacji o poszkodowanym (grupa krwi, przyjmowane leki, choroby, problemy ze zdrowiem).

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 901
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dobrze piksar, że wspomniałeś:)

Ja już od pewnego czasu mam taki numer w telefonie :) Trzy literki, a mogą pomóc.

Napisano

dzieki, ale to glupota

bo moja komorka jak ktos do mnie dzwoni pierwszy numer z listy

tzn jesli np. moja matka jest pod M, to jak do mnie dzwoni pojawi mi sie ICE. I badz tu wrozka