Gość zdar Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Witam wszystkich Jest to moj debiut na scenie 3d. Moja pierwsza (prawie ukonczona) praca. 3d traktuje jako hobby, mam nadzieje ze przedstawione ponizej rendery beda sie podobac. Pomysl byl nastepujacy: stworzyc model Fiata Palio a nastepnie troche go "stjuningowac" do wersji SUV oraz model sportowy (wkrotce tez wrzuce rendery). Wszelkie sugestie (texturownie lub jak prawidlowo zbudowc studio do vray'a) i komenty mile widziane. Link do pozostalych renderow (WSZELKIE sugestie, porady, wskazowki mile widziane): http://www.zdar.fotosik.pl
Piterus_123 Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 bez textur wyglada jak by bylo z plasteliny zrob odpowiednie pastelowe matowe lakiery i bedzie fajnie wygladac
eco Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 ...rzeczywiscie wygladaja jak z plasteliny- czyli znaczy ze modeling nalezy doszlifowac (moze przy wersji sportowej??)- chodzi prawdopodonie o gestsza siatke bo jak siateczka jest zbyt prosta to po meshsmooth'cie wylaza wlasnie "BUŁY"- poza tym proponuje ogladac fotografie tego co sie modeluje-dzieki temu wylapuje sie niedoskonalosci w geometrii modelu. Pomysl generalnie mi sie podoba lecz Twoj "tuning" srednio przyponina auto SUV- chyba ze definicja SUV ogranicza sie jedynie do "muskularnej" karoserii i wiekszego przeswitu- uwazam ze jezeli juz podniosles auto do gory to powinienes zaopatrzyc je w bardziej odpowiednie ogumienie a nie takie plackowate laczki jak widze teraz- dodatkowo skoro wiekszy rozmiar kol - to mimo wszystko dosc "luzne" blotniki. Dodales z przodu i z tylu calkiem pokazne zderzaki co dodaje "miesa" w SUV'ach - ale dlaczego pod progami jest z kolei tak pusto???-mnie to kole w oczy- brakuje solidnych progow bycmoze z jakas rurka - w SUV'ach modne sa takie nawiazania do prawdziwych terenowek. Co do samych renderow- jakos niefortunnie dobierasz widoki- nagorsze sa te izometrie - prawdopodobnie zrzuty z okna "User" -moze trzeba uzyc kamery ???- tam jest sporo opcji do pokombinowania- moze powinienes nieco poogladac fotki w pismach samochodowych i isc w podobnym kierunku? -na zakonczenie powiem jeszcze ze debiut udany :) powodzenia
Gość zdar Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 Ok pora dodac ostatnie auto wersja sportowa :). Rady zostaly wysluchane ale postanowilem nic nie zmieniac we wczesniejszych modelach (moze w przyszlosci wroce do tego tematu i bede mogl zobaczyc stopien mojeje ewolucji ;) ) Mam nadzieje ze to auto wyglada lepiej. Oczywiscie czekam na opinie krytyczne i mam nadzieje pozytywne :) ps. zrobilem po dwa rendery w dwoch roznych 'studiach' i sam nie wiem ktore lepsze :) Pozdrawiam
Kr3tz Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 koncepcja sama w sobie niezla, jednak wykonanie srednie (min. miekkie krawedzie). pokaz szary model i siatke jak mozesz.
Zajcev Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 "naklejki" mają niską rozdzielczość, na locie z tyłu też dziwnie się wpasowały, a co do studia, to dziwne dziury ma gdzie niegdzie, a pierwsze 4 wyglądają kiepsko. Generalnie model niezły, ale materiał lakieru jakoś mi plastikowo wygląda. Ale ogólnie to po lekkim dopracowaniu będzie git, mi się podoba.
Rekomendowane odpowiedzi