Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nagrałem demo + patch pod 3ds max 9. Robię jakąś kulę, kilka omni, kamera, klikam renderuj (nic nie zmianiełem w ustawieniach rendera) i nic... pokazuje się czarne okienko renderingu. Zanim nagrałem patcha przechodził mi do Maxwell studio, błąd jakiś, że nie może załadować objektu XMS i też nic...

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba na darmo moje wysiłki, kiedy uruchamiam MStudio czy MRender wyskakuje mi błąd. To chyba jest powodem tego, że po wcisnięciu Redner z Maxa mam czarny ekran...

Napisano

Przy studio:

Nie znaleziono punktu wejścia procedury ?grand@@YAHXZ w bibliotece QtCore4.dll

Przy rednerze:

Nie znaleziono punktu wejścia procedury?rUtf8@QMetaObject@@QBE?AVQString@@PBD0H@Z w bibliotece QtCore4.dll

Wersja o ile się nie mylę to 1.5 z patchem 1.5.6

Napisano

Windows XP 32 bit, 3ds Max 9, a rednerów się uczę dopiero i chciałem pokombinować ze wszystkimi. Mam nagrane demo MR i Vray, Maxwell, dwa pierwsze śmigają bez problemu.

"Na czym" - masz na myśli sprzęt czy soft?

Napisano

Wersja jak napisałem to 1.5 z patchem 1.5.6, no demo to demo, zostałem zapytany czym renderuje to podaję dokładnie:) A mój "sprzęt" to Pentium M 1,6 i 512 ramu, grafika Intel945 bodajże:D

Napisano

Tak, renderduje na laptopie. Czytałem, że MW ma duuże wymagania i przy docelowej pracy z nim mój komp się nie nadaje, ale jak pisałem jestem początkujący i chciałem obadać sprawę. Generalnie czuję, że nie obejdzie się bez stacjonarki:(

Napisano

te pliki o ktorych wczesniej pisales raczej nie maja nic wspolnego z maxwellem, pokaz screeny najlepiej wtedy pomyslimy, obadaj czy masz sterowniki do karty najnowsze

pozdrawiam

Napisano

wydaje mi sie ze karta akurat w mw nie odgrywa duzej roli tymbardziej jezeli w maxie ci sie scena odpala, tutaj musi byc gdzie indziej problem a co do wymagan to wiadomo kiedys nawet robilem testy na 256mb pamieci ale render trwal i trwal wiec nie polecam :)

Zrob screena tak jak napisal TrojkaT bedzie latwiej.

Napisano

max 9 i viz 2008 podobno miały problemy ze współpracą z maxwellem. Nie sprawdzałem bo nie mam tego softu.

Teraz wyszedł maxwell 1.6 i podobno ma już śmigać.

Przeczytaj manuala dostarczanego razem z DEMO tam jest dużo wyjaśnione.