Napisano 21 Listopad 200717 l Nagrałem demo + patch pod 3ds max 9. Robię jakąś kulę, kilka omni, kamera, klikam renderuj (nic nie zmianiełem w ustawieniach rendera) i nic... pokazuje się czarne okienko renderingu. Zanim nagrałem patcha przechodził mi do Maxwell studio, błąd jakiś, że nie może załadować objektu XMS i też nic...
Napisano 21 Listopad 200717 l Czesc Omni nie uzywa sie w Maxwellu albo emiterami oswietlasz albo sun lub skydome. Musisz uzyc maxwell Camera i materialy MXM zeby poszlo ! pozdrawiam
Napisano 21 Listopad 200717 l Autor Dzięki, zabieram się za tutoriale, bo nawet nie wiem gdzie jest maxwell camera.
Napisano 21 Listopad 200717 l Autor Chyba na darmo moje wysiłki, kiedy uruchamiam MStudio czy MRender wyskakuje mi błąd. To chyba jest powodem tego, że po wcisnięciu Redner z Maxa mam czarny ekran...
Napisano 21 Listopad 200717 l jaki blad ci wyskakuje i jakiego masz maxwella ? bo te wyzsze wersje nie potrzebuja juz MW camery
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor Przy studio: Nie znaleziono punktu wejścia procedury ?grand@@YAHXZ w bibliotece QtCore4.dll Przy rednerze: Nie znaleziono punktu wejścia procedury?rUtf8@QMetaObject@@QBE?AVQString@@PBD0H@Z w bibliotece QtCore4.dll Wersja o ile się nie mylę to 1.5 z patchem 1.5.6
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor Windows XP 32 bit, 3ds Max 9, a rednerów się uczę dopiero i chciałem pokombinować ze wszystkimi. Mam nagrane demo MR i Vray, Maxwell, dwa pierwsze śmigają bez problemu. "Na czym" - masz na myśli sprzęt czy soft?
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor Wersja jak napisałem to 1.5 z patchem 1.5.6, no demo to demo, zostałem zapytany czym renderuje to podaję dokładnie:) A mój "sprzęt" to Pentium M 1,6 i 512 ramu, grafika Intel945 bodajże:D
Napisano 22 Listopad 200717 l yyy 512 ramu na mw to zaaamalo a poza tym ty chyba renderenujesz na laptopie tak ? bo tak karta intela chyba jest tylko w laptopach :)
Napisano 22 Listopad 200717 l Autor Tak, renderduje na laptopie. Czytałem, że MW ma duuże wymagania i przy docelowej pracy z nim mój komp się nie nadaje, ale jak pisałem jestem początkujący i chciałem obadać sprawę. Generalnie czuję, że nie obejdzie się bez stacjonarki:(
Napisano 22 Listopad 200717 l te pliki o ktorych wczesniej pisales raczej nie maja nic wspolnego z maxwellem, pokaz screeny najlepiej wtedy pomyslimy, obadaj czy masz sterowniki do karty najnowsze pozdrawiam
Napisano 22 Listopad 200717 l wydaje mi sie ze karta akurat w mw nie odgrywa duzej roli tymbardziej jezeli w maxie ci sie scena odpala, tutaj musi byc gdzie indziej problem a co do wymagan to wiadomo kiedys nawet robilem testy na 256mb pamieci ale render trwal i trwal wiec nie polecam :) Zrob screena tak jak napisal TrojkaT bedzie latwiej.
Napisano 22 Listopad 200717 l odnocie sterowniow z tego co wiem to duzo ludzi mialo problemy, a NL team doradzal sciagniecie najnowszych sterownikow do swoich kart :)
Napisano 22 Listopad 200717 l masz demo Mentala do maxa 9? dziwne mr jest wbudowany w maxa wiec dema tego renderu nie mam chyba ze ja o czyms nie wiem
Napisano 23 Listopad 200717 l max 9 i viz 2008 podobno miały problemy ze współpracą z maxwellem. Nie sprawdzałem bo nie mam tego softu. Teraz wyszedł maxwell 1.6 i podobno ma już śmigać. Przeczytaj manuala dostarczanego razem z DEMO tam jest dużo wyjaśnione.