Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Nagrałem demo + patch pod 3ds max 9. Robię jakąś kulę, kilka omni, kamera, klikam renderuj (nic nie zmianiełem w ustawieniach rendera) i nic... pokazuje się czarne okienko renderingu. Zanim nagrałem patcha przechodził mi do Maxwell studio, błąd jakiś, że nie może załadować objektu XMS i też nic...

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czesc

Omni nie uzywa sie w Maxwellu albo emiterami oswietlasz albo sun lub skydome. Musisz uzyc maxwell Camera i materialy MXM zeby poszlo !

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki, zabieram się za tutoriale, bo nawet nie wiem gdzie jest maxwell camera.

Napisano
  • Autor

Chyba na darmo moje wysiłki, kiedy uruchamiam MStudio czy MRender wyskakuje mi błąd. To chyba jest powodem tego, że po wcisnięciu Redner z Maxa mam czarny ekran...

Napisano

jaki blad ci wyskakuje i jakiego masz maxwella ? bo te wyzsze wersje nie potrzebuja juz MW camery

Napisano
  • Autor

Przy studio:

Nie znaleziono punktu wejścia procedury ?grand@@YAHXZ w bibliotece QtCore4.dll

Przy rednerze:

Nie znaleziono punktu wejścia procedury?rUtf8@QMetaObject@@QBE?AVQString@@PBD0H@Z w bibliotece QtCore4.dll

Wersja o ile się nie mylę to 1.5 z patchem 1.5.6

Napisano
  • Autor

Windows XP 32 bit, 3ds Max 9, a rednerów się uczę dopiero i chciałem pokombinować ze wszystkimi. Mam nagrane demo MR i Vray, Maxwell, dwa pierwsze śmigają bez problemu.

"Na czym" - masz na myśli sprzęt czy soft?

Napisano
  • Autor

Wersja jak napisałem to 1.5 z patchem 1.5.6, no demo to demo, zostałem zapytany czym renderuje to podaję dokładnie:) A mój "sprzęt" to Pentium M 1,6 i 512 ramu, grafika Intel945 bodajże:D

Napisano

yyy 512 ramu na mw to zaaamalo a poza tym ty chyba renderenujesz na laptopie tak ? bo tak karta intela chyba jest tylko w laptopach :)

Napisano
  • Autor

Tak, renderduje na laptopie. Czytałem, że MW ma duuże wymagania i przy docelowej pracy z nim mój komp się nie nadaje, ale jak pisałem jestem początkujący i chciałem obadać sprawę. Generalnie czuję, że nie obejdzie się bez stacjonarki:(

Napisano

te pliki o ktorych wczesniej pisales raczej nie maja nic wspolnego z maxwellem, pokaz screeny najlepiej wtedy pomyslimy, obadaj czy masz sterowniki do karty najnowsze

pozdrawiam

Napisano

wydaje mi sie ze karta akurat w mw nie odgrywa duzej roli tymbardziej jezeli w maxie ci sie scena odpala, tutaj musi byc gdzie indziej problem a co do wymagan to wiadomo kiedys nawet robilem testy na 256mb pamieci ale render trwal i trwal wiec nie polecam :)

Zrob screena tak jak napisal TrojkaT bedzie latwiej.

Napisano

odnocie sterowniow z tego co wiem to duzo ludzi mialo problemy, a NL team doradzal sciagniecie najnowszych sterownikow do swoich kart :)

Napisano

masz demo Mentala do maxa 9? dziwne mr jest wbudowany w maxa wiec dema tego renderu nie mam chyba ze ja o czyms nie wiem

Napisano
  • Autor

Sorki, pomieszałem, demo mam oczywiście Vraya i MW

Napisano

max 9 i viz 2008 podobno miały problemy ze współpracą z maxwellem. Nie sprawdzałem bo nie mam tego softu.

Teraz wyszedł maxwell 1.6 i podobno ma już śmigać.

Przeczytaj manuala dostarczanego razem z DEMO tam jest dużo wyjaśnione.