Napisano 28 Listopad 200717 l Witam ... Moj 3ds dzis wlasnie zaczal pokazywac mi dziwny blad gdy probowalem dodac do sceny element (merge). zalaczam screen Dziwne - gdyz mam 3.5GB pamieci i nie powinno jej braknac. Moze cos z ustawieniam samego max'a ???
Napisano 28 Listopad 200717 l średni pożytek z tej pamięci na 32 bitowym systemie :P może spróbuj Xref
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor xef wywala calego maxa bez pokazywania komunikatu ..... hmm..... wczoraj jeszcze dzialalo wszystko ok ... probuje dalej
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor ok poddaje sie ,.,,,, szybciej bedzie jak narysuje obiekt ktory chce zaimportowac od podstaw niz znajde przyczyne bledu .,... dzieki za pomoc .. pozdrawiam !
Napisano 28 Listopad 200717 l Ja miałem taki sam błąd ale wyskakiwał przy przełączaniu na tryb modify>editable poly. Zrobiło się to nagle i nic nie pomogło... Co prawda mam tylko 768MB Ramu ale to akurat był obiekt low poly a nawet przy high poly nie wyskakuje mi ten komunikat. Jedyne co udało mi się zrobić żeby odzyskać model do zaglądnięcie do autobackupa i sprawdzenie pliku w którym model jeszcze działa.
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor znalazlem jedna dziwna sprawe mam narysowany w scenie glosnik (widoczny tylko grill) jednak gdy tylko grill ten znajdzie sie w polu widzenia kamery (w czasie renderingu) wywala mi calego maxa .... update: HA - mam dziada !! gdy tylko wiecej niz 3 kopie glosnika znajda sie w polu widzenia kamery podczas rendering wowczas wywala mi max'a. Jaka moze byc tego przyczyna ??