palmer Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 Witam ... Moj 3ds dzis wlasnie zaczal pokazywac mi dziwny blad gdy probowalem dodac do sceny element (merge). zalaczam screen Dziwne - gdyz mam 3.5GB pamieci i nie powinno jej braknac. Moze cos z ustawieniam samego max'a ???
Master Kiełbaster Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 średni pożytek z tej pamięci na 32 bitowym systemie :P może spróbuj Xref
palmer Napisano 28 Listopad 2007 Autor Napisano 28 Listopad 2007 xef wywala calego maxa bez pokazywania komunikatu ..... hmm..... wczoraj jeszcze dzialalo wszystko ok ... probuje dalej
palmer Napisano 28 Listopad 2007 Autor Napisano 28 Listopad 2007 ok poddaje sie ,.,,,, szybciej bedzie jak narysuje obiekt ktory chce zaimportowac od podstaw niz znajde przyczyne bledu .,... dzieki za pomoc .. pozdrawiam !
deha21 Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 Ja miałem taki sam błąd ale wyskakiwał przy przełączaniu na tryb modify>editable poly. Zrobiło się to nagle i nic nie pomogło... Co prawda mam tylko 768MB Ramu ale to akurat był obiekt low poly a nawet przy high poly nie wyskakuje mi ten komunikat. Jedyne co udało mi się zrobić żeby odzyskać model do zaglądnięcie do autobackupa i sprawdzenie pliku w którym model jeszcze działa.
palmer Napisano 28 Listopad 2007 Autor Napisano 28 Listopad 2007 znalazlem jedna dziwna sprawe mam narysowany w scenie glosnik (widoczny tylko grill) jednak gdy tylko grill ten znajdzie sie w polu widzenia kamery (w czasie renderingu) wywala mi calego maxa .... update: HA - mam dziada !! gdy tylko wiecej niz 3 kopie glosnika znajda sie w polu widzenia kamery podczas rendering wowczas wywala mi max'a. Jaka moze byc tego przyczyna ??
Rekomendowane odpowiedzi