Jump to content

Featured Replies

Posted

Witam użytkowników

Mam do wyboru dwie opcje:

Opcja pierwsza: Dwa układy SAPPHIRE RADEON HD 2900 XT 1GB pracujące w trybie crossfire

Opcja druga: Dwa układy nVidia GeForce 8800 ultra 768MB pracujące w trybie SLI

Finalnie któreś z tych rozwiązań będzie obsługiwało takie aplikacje jak: Rhino, ZBrush, Claytools, 3D Max Studio. I tu pytanie kieruję do specjalistów, czyli do was; jak uważacie, które z tych rozwiązań będzie lepszym pod względem wydajności obsługi okien widoków tychże aplikacji? Oczywiście chodzi tutaj o prędkości odświeżania viewport'ów oraz jakość renderingu czasu rzeczywistego w tych oknach (wypełnienie geometrią, światło, cienie, itd.)

W razie potrzeby uzupełnienia informacji dotyczących tematu, proszę o tym poinformować.

Dziękuję, pozdrawiam.

• Replies 3
  • Views 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Na tyle ile sie orientuje do w przypadku 3d studio wystarczy jedna tak karta, jeśli chodzi o viewporty żeby komfortowo pracować (nie musi nawet być tak wypasiona) ... a do renderów to czym lepszy procek i więcej ramu tym lepiej....

ale jakby co to ja się nie znam :P

Ja bym wybral sli na 8800 gt wyjdzie duzo taniej a napewno porownywalnie :] Tyle, ze te karty maja teraz zawyzona cene niestety :/ Tak jka napisal Tony M. mi tez wydaje sie , ze wystarczy 1 karta :] Pozdrawiam

Ale ich cena i dak daleka ultr czy nawet 2900xt ;] wiec zdecydowanie 2x8800GT albo poczekac troche i 2x3870 , 2 razy taniej , rownie szybko , 2 razy mniejszy pobor pradu i ciszej.

O ile 2900XT mozna poszukac i kupic w dobrej cenie o tyle Ultra jest droga i nie oplacalna poki co.