GreggS Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Znalazłem na forum link do strony z texturami są to pliki jpg czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak nałożyć taką texturę na przykład na box-a. Próbowałem wybierać te textury w Editor Menager ale w ogóle ich nie widać, są tylko te w formacie max i mat.
zgred Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 naciskasz klawisz m, na srodku masz linie ikon, klikasz w ta pierwsza, pozniej w zakladke mtl library i dajesz open.
markos1561453721 Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 to zależy też od tego czy masz v raya czy tez inny program ale jak sadze ze masz w maxie standardowy
Levus Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Tak, wciskasz M, otwiera sie material editor, zjezdzasz w dół do rolety MAPS, interesuje Cie diffuse, klikasz w to, nastepnie wyskoczy Ci okno z wyborem co ma robić za to diffuse, więc wybierasz BITMAP i tak juz wyskoczy Ci okno wyboru dowolnego pliku graficznego. I koniecznie zapoznaj się z podstawami softu, pod F1 zawsze najlepsze tutoriale. to zależy też od tego czy masz v raya czy tez inny program ale jak sadze ze masz w maxie standardowy Żadna różnica czy mental, czy vray czy inny program:) Koledze też polecam pod F1 poszperać zanim zacznie rad udzielać...
Rekomendowane odpowiedzi