Jump to content

Featured Replies

Posted

Witam,

po wyeksportowaniu modelu powstało wiele artefaktów, "popsuła" się siatka. Czy wiecie czemu tak się stało, czy da się coś z tym zrobić ?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.

th_89788_FORUM_123_461lo.jpg

th_89794_FORUM_1_123_761lo.jpg

• Replies 5
  • Views 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nie uzwywaj sketchupa :)

hehe to pierwsza opcja

a 2 to sproboj połączyć wierzchołki przed eksportem - moze sa jakies niezweldowane i sie siatka chrzani. (do jakiego formatu eksportowales - z OBJ max nie ma wiekszych probolemow (bo sam exportuje i importuje do tego formatu caly czas) - nie jestem ekspertem od keczupu, wiec generlanie moge sie mylic - wiem ze kumpel tez nazekal na to i w koncu przestal poprostu uzywac keczupa.

• Author

Plik jest wyeksportowany do 3ds. Nie używam SketchUp'a, nawet nie wiem jak wygląda jego interfejs. Model dostałem od znajomego, będzie jako tło w renderach projektu. Zależy mi na tym, aby model naprawić już w Maxie.

.3ds w sketchup to pomyłka, .obj zachowuje się dobrze.

szybki test , po lewej obj

2000024641708082850_th.jpg

nie bede zakladał nowego wątku:

modele z maxa do archicada 10 ....jak to zrobic...czym s innym a nie CADfile....jakis konwerter?? czy cos?:)...pomozcie!

• Author

W końcu dorwałem ten plik w formacie .skp.(tak jak pisałem zależało mi na naprawie pliku już w maxie). Próba eksportu do .obj nic nie dała - powstały te same artefakty co wcześniej. Jednak problem rozwiązał eksport do dwg. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy