Posted December 3, 200717 yr Witam, po wyeksportowaniu modelu powstało wiele artefaktów, "popsuła" się siatka. Czy wiecie czemu tak się stało, czy da się coś z tym zrobić ? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
December 3, 200717 yr nie uzwywaj sketchupa :) hehe to pierwsza opcja a 2 to sproboj połączyć wierzchołki przed eksportem - moze sa jakies niezweldowane i sie siatka chrzani. (do jakiego formatu eksportowales - z OBJ max nie ma wiekszych probolemow (bo sam exportuje i importuje do tego formatu caly czas) - nie jestem ekspertem od keczupu, wiec generlanie moge sie mylic - wiem ze kumpel tez nazekal na to i w koncu przestal poprostu uzywac keczupa.
December 3, 200717 yr Author Plik jest wyeksportowany do 3ds. Nie używam SketchUp'a, nawet nie wiem jak wygląda jego interfejs. Model dostałem od znajomego, będzie jako tło w renderach projektu. Zależy mi na tym, aby model naprawić już w Maxie.
December 4, 200717 yr .3ds w sketchup to pomyłka, .obj zachowuje się dobrze. szybki test , po lewej obj
December 7, 200717 yr nie bede zakladał nowego wątku: modele z maxa do archicada 10 ....jak to zrobic...czym s innym a nie CADfile....jakis konwerter?? czy cos?:)...pomozcie!
January 15, 200817 yr Author W końcu dorwałem ten plik w formacie .skp.(tak jak pisałem zależało mi na naprawie pliku już w maxie). Próba eksportu do .obj nic nie dała - powstały te same artefakty co wcześniej. Jednak problem rozwiązał eksport do dwg. Dziękuję wszystkim za pomoc.