Napisano 3 Grudzień 200717 l Witam, po wyeksportowaniu modelu powstało wiele artefaktów, "popsuła" się siatka. Czy wiecie czemu tak się stało, czy da się coś z tym zrobić ? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Napisano 3 Grudzień 200717 l nie uzwywaj sketchupa :) hehe to pierwsza opcja a 2 to sproboj połączyć wierzchołki przed eksportem - moze sa jakies niezweldowane i sie siatka chrzani. (do jakiego formatu eksportowales - z OBJ max nie ma wiekszych probolemow (bo sam exportuje i importuje do tego formatu caly czas) - nie jestem ekspertem od keczupu, wiec generlanie moge sie mylic - wiem ze kumpel tez nazekal na to i w koncu przestal poprostu uzywac keczupa.
Napisano 3 Grudzień 200717 l Autor Plik jest wyeksportowany do 3ds. Nie używam SketchUp'a, nawet nie wiem jak wygląda jego interfejs. Model dostałem od znajomego, będzie jako tło w renderach projektu. Zależy mi na tym, aby model naprawić już w Maxie.
Napisano 4 Grudzień 200717 l .3ds w sketchup to pomyłka, .obj zachowuje się dobrze. szybki test , po lewej obj
Napisano 7 Grudzień 200717 l nie bede zakladał nowego wątku: modele z maxa do archicada 10 ....jak to zrobic...czym s innym a nie CADfile....jakis konwerter?? czy cos?:)...pomozcie!
Napisano 15 Styczeń 200817 l Autor W końcu dorwałem ten plik w formacie .skp.(tak jak pisałem zależało mi na naprawie pliku już w maxie). Próba eksportu do .obj nic nie dała - powstały te same artefakty co wcześniej. Jednak problem rozwiązał eksport do dwg. Dziękuję wszystkim za pomoc.