Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. zrobiłem niedawno filmik w maxie jako pracę dyplomową. śmieszny dla animatorów, ale laikom się podoba. mój problem polega na tym, ze trza teraz trochę tekstu napisać. część z tym w jaki sposób robiłem film to spoko - przecież sam robiłem :] ale muszę trochę polać wody i zalać kartki teorią i takimi tam bzdetami a w sieci nie mogę znaleść żadnych tekstów na których mógłbym to lanie wody oprzeć bo wszyscy piszą ulicznym językiem i do tego jeszcze większość tekstów w necie jest o tym jak zrobić piłkę, albo śrubkę :]

Może ktoś zna parę adresów z teorią dotyczącą maxa, albo jakieś wykłady z uczelni posiada?

Z góry (a moze z dołu) serdecznie dziękuję za pomoc ;)

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm... jak się zabiore za pisanie i będę musiał jakieś screenshoty zrobić albo renderować klatki to moze coś pokażę, jednak nie jest to naprawdę nic szczególnego (najlepsza w tym filmie jest muza :D ). filmu nie pokażę bo trwa 18 min. i aktualnie mam wyrenderowany wyłącznie w dziwnej rozdziałce 640x480 ;) (no cóż to był pierwszy w sumie filmik :D).

naprawdę proszę wspomóżcie materiałami :|

Napisano

eeem no i wybaczcie mi temat i dział :| dopiero tu wlazłem pierwszy raz i się nie orientuję jeszcze (zaraz to nadrobię ;) )

Napisano

noo ja sie takim czyms nie zadowole:) tez robie dyplom z animacji:)

moze jednak pokazesz cos. albo opowiesz o czym ten film .. bo jednak praca moze w jakis sposob do tematu:)

Napisano

Tzn odpowiedz jest prosta pisz tak zeby nuikt nic z tego niezrozumia wtedy niebeda zadawac pytan :D (aha ty tez nieusisz rozumiec nic z tego co pisales). Sam tak zrobilem i nikt mi niezadawal pytan odnosnie pracy :D

Napisano

No pokaż coś tam zmajstrował, i nic nie szkodzi że 640 i 18 min. Ludzie ściągają 120 minutowe tutoriale w 1280 ;).

A co do pracy to wiesz.... W sieci masz kupę materiałów. Ale to wszystko jest oparte na bardzo... Konkretnej matmie... Regułki ogólnikowe też gdzieś znajdziesz ale języka polskiego bym się nie spodziewał ;).

Napisano

jeśli kiedyś w stanie wskazującym wejdę na forum to może pokażę fragmenty filmu, bo choć robiłęm go wspólnie z kumplem, to bez urazy dla niego - nie ma czego porównywać do większości prac jakie tu widziałem, bo choć w tego typu filmiku modelowanie nie jest rzeczą najważniejszą, to jednak sama animacja jest zbyt uboga aby się nią chwalić na forum (powaga) ;)

Napisano

prosic CIe nikt tu nie bedzie, jezeli szukasz pomocy to musisz cos pokazac, od tego jest forum, od tego jest WIP.

Napisano

Albo pokazujesz animację i pracujesz nad nią (i wtedy zmieniasz nazwę tematu na zgodną z regulaminem), albo nie pokazujesz i temat ląduje w wolnych dyskusjach (ew. w animacjach) bo szczerze mówiąc nie widzę sensu aby taki wątek znajdował się w wip`ie.