mateusz1985 Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 witam macie moze jakis pomysl jak wymodelowac choinke?? jestem poczatkujacym - z boxa to chyba za duzo ciecia probowalem z polaczen saphire i dodac włosy ale wychodzi cos włochate moze macie jakies sprawdzone pomysly swieta ida trzeba choinki zaczac produkowac
Sebastian Ozga Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Też będę modelował drzewko ;) Mój sposób: box podzielony na 2x2xN (zależnie od długości). Extrude dla co drugiego poly w górnym rzędzie, to samo w dolnym ale te obok (na przemian). Możesz też przez scatter albo w ostateczności przez opacity map. Wszystko zależnie od tego jakie ma być ujęcie.
czernislaw Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 pokażcie co wam wyszło, przyda się, może jakiś tutorialek...Pewnie kazdego z nas czeka robienie choinki. Igły hair and furem i wymodelować osobo igłe i "owłosić" iglami
czernislaw Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Zrobiłem 2 gałązki furem. Robisz igłe (np editable poly) a póxniej galązke i nadajesz fura . Pick-asz w tools- INSTANCE NODE na igłę i już!
Rekomendowane odpowiedzi