Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem początkującym w 3ds max... tzn uważam ze znam troszkę go, no ale nie do końca. Chciałbym abyście mi dali jakieś wskazuwki jak nałożyć tekstury ulicy wraz z pasami, żeby się nie męczyć przy modelowaniu pasów. Mam 3ds max 8 w wersji trial, więc chciałby aby o tej wersji była jaką porada, proszę o odpowiedź lub ewentualny kontakt GG 1600774.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Poprostu nadać teksturę/materiał obiektowi. Czyli zaznaczasz obiekt>wciskasz klawisz M>wybierasz jakiś slot>w Diffuse klikasz na taki kwadracik>wybierasz Bitmap> i ładujesz jakąś teksturę z dysku. Potem już tylko naciskasz Assign Material to Selection (taka ikonka, trzecia od lewej) i ewentualnie Show Map in viewport (ikonka kwadracika z taką jakby szachownicą) jeżeli chcesz zobaczyć teksturę w viewporcie.

O to chodziło? :)

Napisano

No ale pewnie będziesz chciał dostosować położenie textury na obiekcie a do tego najszybciej modyfikatorem uvw map. Pobaw się gizmem jak textura nie będzie leżała tak jak chcesz.

Napisano

Albo, jesli teren ulicy to plane, w modyfikacji uvw unwarp zaznacz go, kliknij na planar mapping, a w mapperze poskaluj i naloz teksturke w jakims sofcie 2d ;)

Napisano

a jeżeli mam jpg bardzo dużego jest to zeskanowana mapa o wymiatach 113x85, w chwili gdy wciskam "m" nadaje w diffuse ( w spectular tez próbowałem) bitmape wyszukuje plik klikam ok i wszystko ok w oknie materials w chwili gdy przerzucam na boxa bądz plane linie sie lacza i jest jedna wielka paćka z duzymi kreskami które coś tylko przypominają mapę

Napisano

ale ja mam problem nie z dopasowaniem do plane lub boxa, tylko problem jest w tym ze przy zgraniu mapy na plane czy boxa zdjęcie zaczyna wariować zamiast lini pojawiaja sie kropki i wszystkie jednej wielkości i bardzo duże

Napisano

w viewporcie textury sa gorszej jakosci... Sprobuj wyrenderowac i zobacz czy te kropki tez tam sa.

Jezeli to nie to, to najlepiej wrzuc screena bo piszesz jakos niejasno ;P

Napisano

po renderingu mapa wygląda idealnie ale w vieporcie wszystko sie zamienia w kropki, jak to zmienic ?

Napisano

nadal nie działa :(

zajebiscie wielkie dzięki :)

wielkie dzięki naprawdę bardzo dziękuje :) działa wszystko pięknie

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.