Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

To moj pierwszy post w tym dziale* :)

Moze zaczne od przedstawienia obecnego stanu strony, oto ona:

http://www.zso3.slupsk.pl/3lo.html

A tu to co narazie zrobilem:

http://www.republika.pl/pionier3d/www/lo-1.jpg

I teraz tak: to co zrobilem to jakby to powiedziec \"prawdopodobny szkielet\" tego jak ja widzialalbym ta strone. Chodzi mi tu o kompozycje i kolorystyke.Pytanie czy cos z tego bedzie?. Jak Wy to widzicie? co zmienic a co wywalic itp.

Gorne menu chcialbym aby bylo zrobione we flashu. Robilem projekt w PS i nie dalem aa dla czcionek przez co wyglada jak wyglada :(. Ale wiem ze gdyby to mialo byc w online ten problem zniknie sam bo czionka bedzie wstawiana jako zwykla czcionka :). (da sie ten problem zlej jakosci malych czcionek rozwiazac w ps?).

Nom to chyba tyle :). To moja 3 strona nad ktora pracuje wiec wiadomo nie jest to jakas rewelka ale od czegos trzeba zaczac :D.

Pozdrawiam

Pionier

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

aa ustaw na \"sharp\" to bedzie tak jak we flashu. Ja bym zreszta wolal czcionke niewygladzona, tylko z zachowanymi odleglosciami stalymi miedzy literami, u Ciebie jest cos nie tak..

tu wpisalem sobie dla testu i jest ok:

czcionki.gif

Zdjecie jest marne, gdybym byl rodzicem to nie przekonaloby mnie do wyslania tam swojej pociechy. No i logo jakies niewyrazne jest, moze kontrast zwieksz?

Ogolnie strona nie jest zla, 100x lepsza od aktualnej.

Napisano

Dokładnie. Zdjęcie strasznie słabe i nie pasuje kolorystycznie do całego układu strony. Pobaw się nim jeszcze.

Jakaś maska i może logo na nim?

Napisano

poza jakością zdjęcie pokazuje proze życia w LO - ot jakaś przerwa ze znudzonymi uczniami. W materiałach prezentacyjnych trzeba trochę podkolorować lub pokazać ładniejszą prozę :)

Napisano

Ja wiem jedno bardzo chwytne sa zdiecia robione na stolowce,barze,sklepiku szkolnym itp, jedyny problem to dobre ujecie :)...bo zarazem chcialbys pokazac radosnych,szczesliwych uczniow dobrze mile spedzajacych czas a z drugiej strony zeby nie przegiac i nie pokazac choloty :)

Napisano
  • Autor

Witam

dzieki za komentarze.

leander, problem w tym ze nie mam tej wlasnie tej nowej wersji PS :(. Przynajmniej narazie musze robic na 6.

taa tylko ze szkola mi zadnych fotek nia da, sam je robilem rok temu w 1 klasie. Nie mam czegos \"zywszego\" ale cos wymysle.

Adek, jak wyzej

Bremen thz za odp.

Wprowadze poprawki i pokaze na forum

Pozdrawiam

Pionier

Napisano

Jeśli ma być tak jak na drugim projekcie to pamiętaj aby szerokość dostosowywała się dynamicznie a ni była wpisana \"na sztywno\" - nadal znam wiele osób które używaja 800x600, a ja sam mam zupełnie inny układ menu w 1024x768. (jak NIE należy robić możecie zobaczyć choćby na stronie http://www.era.pl )

Na twoim miejscu zrezygnowałbym też z tworzeniem menu we Flash - po prostu nie widzę sensu umeszczania takich \"bajerków\" na stronie czysto informacyjnej. Lepiej pozostać przy standardowych bitmapkach. A jeśli już robić animację butonów to lepiej sięgnąć po JS.

Napisano

To jest dobre :) - \"Nie pytaj się co szkoła może zrobić dla Ciebie, pytaj się co Ty możesz zrobić dla szkoły\" :D :D

Ogólnie dużo praktyczniej to teraz zaplanowałeś. Miejsce na treść, logo, popiersie, miejsce na newsy. Jednak wolałem prostsze kolory z poprzedniej wersji - różne, jednolite odcienie niebieskiego. Ten cały metaliczny motion blur nieźle, futurystycznie wygląda, ale na stronę LO się moim zdaniem nie nadaje.

Te małe tekściki na dole proponuje wpisać na odpowiednim tle w Dreamweaverze (lub innym edytorze) na wielkości czcionki \'1\' i print screenem przenieść do PS-a.

Napisano
  • Autor

Witam

Vogel, tak tak to sie bedzie dopasowywalo :D do rozmiaru okna

leander, dzieki za rady :)

Pokaze ten projekcik wladza i zobaczymy co z tego wyjdzie

Napisano

chyba pomyliles sie w tym adresie szkoly...? ten odnosnik odsyla do nikad...:(

Napisano

chyba pomyliles sie w tym adresie szkoly...? ten odnosnik odsyla do nikad...:(