Ma77hew Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Siemka! Nie wiem czy to dobry dzial, ale nie wiedziałem gdzie to dac. A więc moj problem polega na tym że mam zrobiona jakas animacje w 3dmax`ie i chiałbym ja uzyc w filmie np. coś takiego jak bullet time, lub zrobiona postac wkomponwana do filmu z która ktoś rozmawia. Nie mam zielonego pojecia jak to sie robi i w jakim programie. Bardzo prosze o pomoc. Z góry dzięki.
illy Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 Pierwsze polecam poczytac tutoriale o trackingu, drugie o kluczowaniu.
sanki Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 http://www.max3d.pl/show.php?id=podstawy pierwsza książka plus to co illy napisal
Ma77hew Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Napisano 9 Grudzień 2007 Wiem jak zrobić animacje w maxie, natomiast nie wiem jak je wkleic do gotowego filmu nie zrobionego w maxie tylko nakreconego normalna kamera.
hkropinski Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 zajrzyj między innymi TUTAJ i może warto zacząć od http://www.google.pl? pozdr 1
Ma77hew Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Napisano 9 Grudzień 2007 Juz szukalem na www.google.pl i nic nie znalazłem dlatego przyszedłem z pomoca na to forum. Dzieki za link!
zioło Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 tu masz tutorial http://pl.youtube.com/watch?v=xGUjlBsqFFw
illy Napisano 9 Grudzień 2007 Napisano 9 Grudzień 2007 hkropinski: masz w leb, przez ciebie cala noc ta strone bede przegladac. Bana mu ;p
Leru Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 Nie wiedziałeś gdzie to wrzucić? A rzuciłeś chociaż okiem na nazwy działów? Oh please ;)
Ma77hew Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Napisano 10 Grudzień 2007 Thx za Link, zioło! O to własnie mi chodziło.:)
Knysha Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 Ma77hew zdecyduj sie czego szukasz. Zupelnie inaczej nazwales watek, a zupelnie czego innego szukales. Polecam poczytac regulamin.
Ma77hew Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Napisano 10 Grudzień 2007 To ty lepiej przeczytaj o co mi chodziło. Bo ten link kótry przeslal zioło własnie sie tego tyczy. Jest tam pokazane jak wkelić figure zrobiona 3d maxie lub w innym programie do robienia grafiki 3d, jezeli tego sie nauczysz to bedziesz umial dodac efkety animowane. Więc uwazam za bez podstawne to co napisałes, że nie wiem czego chce.
AGmakonts Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 wklejenie czegoś do filmu to taki mało specjalny efekt imho a na przyszłośc polecem więcej samodzielności
JohnZi Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 ktos wie jak sciagnac filmiki ze stronki, ktora podal hkropinski?:)
zioło Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 ja mam RealPlayera Version 11, przy każdym filmiku na youtube, videocopilot, itp wyskakuje mi okienko download.
Rekomendowane odpowiedzi