Napisano 11 Grudzień 200717 l Witam Mam taki kłopot, mianowicie, kiedy jest dużo poly i czas renderingu jest dłuższy, to niekiedy dzieje się tak, że nagle Max się wyłącza, tak po prostu, bez niczego, bez żadnego błędu, ani nic, zamyka się program i wraca do windy... A czasem jest też tak, że na początku renderowania, gdzie jest napisane "Building static raycast accelerator" pasek nie postępuje, tylko również zamyka sie program.. XD. Miał już ktoś coś podobnego, lub wie ktoś jak to rozwiązać?? Z góry dzięki.
Napisano 11 Grudzień 200717 l Autor A jak to sprawdzić (ilość poly)? A ram mam DDR 3200 400Mhz 1024MB
Napisano 11 Grudzień 200717 l mialem podobny problem gdy w scenie jeden shader byl rabniety :/ mianowicie kora na drzewie z displejsem.
Napisano 11 Grudzień 200717 l Autor Junior - no właśnie, bo problem się pojawił, kiedy dodałem materiały.. Na standardach wszystko śmigało.
Napisano 11 Grudzień 200717 l menu file --> summary info ----edit 300K to niewiele - idź tropem Juniora
Napisano 12 Grudzień 200717 l Autor Problem rozwiązany ;). W kilku modelach w meshsmooth było włączone Iterations dla viewportów, jak i dla rendera... Jak to naprawiłem, zahulało - tak na wszelki wypadek, jakby ktoś miał ten sam problem. Pozdrawiam