Napisano 31 Maj 200915 l ojj poprzepalane ostro ostatnie fotki. robisz w rawach? wywołaj jeszcze raz i pomaziaj w PSie ;)
Napisano 31 Maj 200915 l Zgadzam sie z ttaaddkkiieemm, ze 34 mega jest. 41 tez bardzo ciekawy, tyle, ze z lewej chyba bym przycial. 42 tez jest frapujace, chyba przez skojarzenie z ulica widziana z gory. Taki syntetyczny model ulicy nocą. Mrówki jak dla mnie troche zbyt chaotyczne maja kompozycje, a jak sie juz pojawia jakis porzadek, to jakosciowo nie dają rady (np 61). EDIT: Zrobilem crop na jednym ze zdjec i napisalem czemu wg mnie, a wlasciwie wg jakis tam reguł, taka obcieta wersja ma lepszą budowe jako kompozycja. http://www.tgfg.pl/tomek/forum/miriam-crop.jpg Zeby nie byc taki restrykcyjny, troche poszerzylem kadr, ktory spelnia te same zalozenia: http://www.tgfg.pl/tomek/forum/miriam-crop1.jpg Tak generalnie to to zdjecie w oryginale rozbijaja chyba dziury czarne po lewej. Edytowane 18 Czerwiec 200915 l przez leander
Napisano 18 Czerwiec 200915 l Autor tweety robię w RAW, acz na razie psuja odpuszczam, nie mój poziom jeszcze kiedyś jeszcze do nich wrócę ;). leander mrówki szczerze mówiąc ciężki kawałek chleba do uchwycenia, najlepiej łapać je z tego co sam już doświadczyłem albo wcześnie rano, wieczorkiem, czasem w zachmurzone dni, problem polega na tym że mój sprzęcik nie wydala o takich porach :(, ale pracuję jeszcze nad tym i być może kiedyś się to poprawi ;), dzięki za sugestie. 65. Skakun. //pozdr.
Napisano 22 Maj 201014 l Autor Nowy sezon i nowe wyzwania na polach, łąkach i lasach :). Test zarazem nowego szkiełka, jak i zestrojenie światła ( zarówno z pierwszym jak i z drugim jeszcze sporo problemów do rozwiązania) 66. Test 1. Śrubka od padłego obiektywa (około 3 mm) 67. Kolejna śrubka, 2 mm 68. Zestaw śrubeczek 69. Hurtnica czarna, (Lasius niger) o ile się nie mylę podczas przeprowadzki 70. Kosarz (Phalangium opilio) 71. Komarzyca 72. i próba portretu tejże bestii 73. a tu pająk (chyba po wylińce) ale co to nie mam pojęcia. wygląda dość strasznie ;). 74. i na koniec kwiatuszka, kawałeczek, a w zasadzie zainteresował mnie inny motyw ... //pozdr.
Napisano 23 Maj 201014 l Skala odwzorowanie robi wrażenie (zbliżenie na głowę komara !), ale niestety same zdjęcia - nudne po prostu. Może jakbyś rzucił w b&w gdzie widz jest zmuszony do poszukiwania co tak naprawdę jest na zdjęciu (obiekt kolorystycznie nie odróżnia się od tła) to byłoby lepiej. A tak jest... nijako :/ ...:::EDIT:::... natomiast wcześniejsze 'szukania faktur' bardzo zacne :)
Napisano 23 Maj 201014 l Autor na razie testuję sprzęciki oraz pory dnia do polowań. Staram się wyeliminować drżącą rękę, co niestety sprawia najwięcej problemów jak również oświetlenie :|, i tu kupa. Dzięki za sugestię postaram się poprawić ;). //Pozdr.