Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

ojj poprzepalane ostro ostatnie fotki. robisz w rawach? wywołaj jeszcze raz i pomaziaj w PSie ;)

• Odpowiedzi 55
  • Wyświetleń 8,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zgadzam sie z ttaaddkkiieemm, ze 34 mega jest. 41 tez bardzo ciekawy, tyle, ze z lewej chyba bym przycial. 42 tez jest frapujace, chyba przez skojarzenie z ulica widziana z gory. Taki syntetyczny model ulicy nocą.

Mrówki jak dla mnie troche zbyt chaotyczne maja kompozycje, a jak sie juz pojawia jakis porzadek, to jakosciowo nie dają rady (np 61).

EDIT: Zrobilem crop na jednym ze zdjec i napisalem czemu wg mnie, a wlasciwie wg jakis tam reguł, taka obcieta wersja ma lepszą budowe jako kompozycja.

http://www.tgfg.pl/tomek/forum/miriam-crop.jpg

Zeby nie byc taki restrykcyjny, troche poszerzylem kadr, ktory spelnia te same zalozenia:

http://www.tgfg.pl/tomek/forum/miriam-crop1.jpg

Tak generalnie to to zdjecie w oryginale rozbijaja chyba dziury czarne po lewej.

Edytowane przez leander

Napisano
  • Autor

tweety robię w RAW, acz na razie psuja odpuszczam, nie mój poziom jeszcze kiedyś jeszcze do nich wrócę ;).

leander mrówki szczerze mówiąc ciężki kawałek chleba do uchwycenia, najlepiej łapać je z tego co sam już doświadczyłem albo wcześnie rano, wieczorkiem, czasem w zachmurzone dni, problem polega na tym że mój sprzęcik nie wydala o takich porach :(, ale pracuję jeszcze nad tym i być może kiedyś się to poprawi ;), dzięki za sugestie.

65. Skakun.

sk_01A.jpg

//pozdr.

Napisano
  • Autor

Nowy sezon i nowe wyzwania na polach, łąkach i lasach :).

Test zarazem nowego szkiełka, jak i zestrojenie światła ( zarówno z pierwszym jak i z drugim jeszcze sporo problemów do rozwiązania)

66. Test 1. Śrubka od padłego obiektywa (około 3 mm)

9031.jpg

67. Kolejna śrubka, 2 mm

9072.jpg

68. Zestaw śrubeczek

9075.jpg

69. Hurtnica czarna, (Lasius niger) o ile się nie mylę podczas przeprowadzki

9229.jpg

70. Kosarz (Phalangium opilio)

9234.jpg

71. Komarzyca

9245.jpg

72. i próba portretu tejże bestii

9246.jpg

73. a tu pająk (chyba po wylińce) ale co to nie mam pojęcia. wygląda dość strasznie ;).

9256.jpg

74. i na koniec kwiatuszka, kawałeczek, a w zasadzie zainteresował mnie inny motyw ...

9273.jpg

//pozdr.

Napisano

Skala odwzorowanie robi wrażenie (zbliżenie na głowę komara !), ale niestety same zdjęcia - nudne po prostu. Może jakbyś rzucił w b&w gdzie widz jest zmuszony do poszukiwania co tak naprawdę jest na zdjęciu (obiekt kolorystycznie nie odróżnia się od tła) to byłoby lepiej.

A tak jest... nijako :/

...:::EDIT:::...

natomiast wcześniejsze 'szukania faktur' bardzo zacne :)

Napisano
  • Autor

na razie testuję sprzęciki oraz pory dnia do polowań. Staram się wyeliminować drżącą rękę, co niestety sprawia najwięcej problemów jak również oświetlenie :|, i tu kupa.

Dzięki za sugestię postaram się poprawić ;).

//Pozdr.