Pierzak Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 to jest Budzik zrobiony w 3ds max 5 + Brazil r/s. Mam nadzieje ze wam sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 owszem, podoba sie... ciekawe... tylko kiepski kadr... (kompozycja) A to taka moja propozycja kompozycji tej pracki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2004 wlasciwie to zastanawialem sie nad czyms takim ale wydawalo mi sie ze lepiej bedzie jak zegarek bedzie po srtodku. nie sadzisz ze teraz jest troche za bardzo na prawo? ale jet ok. wykadruje go jakos inaczej, ale dzieki. poczekajmy na to co inni powiedza, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 kadr Mateusza jak najbardziej sluszny - proponuje poczytac troche na temat kompozycji (zloty podzial itp...) np w ksiazce o fotografii. Ale sam budzik jakos malo realistyczny - jako czysta grafika wyglada OK, ale o oddaniu realizmu nie ma mowy przez material i ubogosc elementow mechanicznych. Powodzenia! Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Mysle ze praca niemiala byc realistyczna... tak sobie mysle ze leciutki DOF dodalby czegos tej graficzce... jakiejs dynamiki, czas jest dynamiczny... Jeżeli poprafisz kompozycje i dasz jeszcze to \"COŚ\" tej pracy bedzie super... czekam... P.S. moze by tak dac jakas sepie... ugry?? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2004 w zasadzie to nie mialo to byc fotorealistyczne. budzik jak budzik.Wzorowalem sie na swoim wlasnym budziku. zbyt wielu elementow mechanicznych to on nie ma. Znacie moze jakies linki gdzie more dowiedziec sie czegos o kompoizycji? bo szczerze mowiac jestem troche zielony w tym temacie. w zasadzie jak zamieszczalem tu ten obrazek to uznawalem go za skonczony ale chyba jeszcze nad nim posiedze, Dzieki za rady i mam nadzieje na wiecej, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 wiec... czekam na update... niestety nieznam zadnych linkow do stronek o kompozycji... ale jak poszukasz, to napewno cos znajdziesz. Myśle ze sporo mozna sie nauczyc ogladajac DOBRE fotki DOBRYCH fotografów... Pozdrawiam, bede tu zagladal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Nie jest to za ladne :( (bez urazy) nad wskazowkami moglbys popracowac. A co do kompozycji to ja bym widzial tak: na srodku sceny stoi ten budzik a obok niego przelatujace jakies przedmioty (moze ludzie ) z duzym montion blurem, albo jakas scena a ten budzik z blurem, zeby uchwycic ten czas albo cos, wszystko zalezy od ciebie ale scenka narazie do kitu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Myszek: to sie nazywa szczerosc... Ja mysle ze scenka niejest zla... troszke pracy i bedzie ok, ale przyznam ze skonczona to ona raczej niejest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nuriel Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 kompozycja mateusza jest lepsza. może jeszcze jakieś napisy na cyferblacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 kompozycje zmien na Mateuszowa....dla mnie osobiscie przy pierwszy kontakcie pracka jest ciekawa i ma swoj klimat...ale przy dluzszym wpatrywaniu sie uwage zwracaja bledy: - brzydkie wskazowki !!!! - miejscami strasznie kanciaste, scena chyba nie ma duzo poly wiec da sie to poprawic Jeszcze troche pracy i bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 3 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2004 racja jest jest troche kanciasty ale juz to poprawilem. Bo z tym budzikiem to jest tak ze zrobilem go zeby byl sobie w tle w animacji ktora zaczynam powoli robic, ale jakos tak sie fajnie wyrenderowalo wiec dodalem material (chrom) i zrobilem scenke. co do wslazowek to sam nie wiem jakie dac. moj budzik ma takie jak zrobilem (czy to znaczy ze jest badziewny?). moze zaproponujcie mi jakis kształt, bede bardzo wdzieczny. dziwne ze nikt nie zwrocil uwagi ze skoro to budzik to nie ma wskazowki alarmu. 8) ale bedzie. O kompozycji gdzies doczytam i costam dodam i jakis napis fajny czy cos. moze w nastepny weekend przysiade bardziej. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Budzik wygląda może i ok (oprócz tarczy i wskazówek oczywiście ;)), ale za bardzo to się tam chyba nie napracowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 oto najnowsza wersja budzika. chyba scenka jest juz skonczona. napis dodalem w photoshopie. czekam na wasze opinie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 nie podoba mi sie wogole(pierwsza wersja byla jeszcze w miare)-wg mnie przegiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 to ja poczekam az ktos inny sie wypowie. Moze bedzie lepiej nastawiony ;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Niestety. Ja też zgadzam się z Tomkiem. Jeśli już to pierwsza praca było chyba najlepsza z tych wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 ale powiedzcie co jest nie tak i co wam sie nie pdoba albo co zmienic. napis, wskazowki, tarcze zegara??? naprawde zalezy mi na tym zeby sie dowiedziec co mam poprawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 ja to zamiast w 3d to widzialbym ten budzik w wektorach i gradientach (pierwsza wersje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 Sam budzik to fajny, ale ta kompozycja faktycznie nietęga. Z tyłu dziwny chaos, samo rozmycie byłoby spoko, ale ten dym (pierwsza myśl) wywołuje wrażenie, że budzik sie zchajczył :) Przez te efekty z tyłu budzik wizualnie \"upada\" do przodu. To też niemiły efekt. Popracuj może jeszcze nad kompozycją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 Jezu... jest gorzej n iz bylo... duzo gorzej... napis mnie rozwalil, moim zdaniem ani niepasuje, ani kompozycyjnie sie calosci nieima. cienie na zegarku zlewaja sie z jego cieniem W skali od 1 do 10 dałbym maxymalnie 4... przykro mi, ale pracka poszla w zlym kierunku... pozdrawiam i namawiam do dalszych prac nad nia... moze kolejna propozycja bedzie lepsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 nie podoba mi sie pierwsza byla zdecydowanie lepsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 10 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2004 ok wyciagnalem jakies wnioski, a juz tak mi sie podobala. ma ktos z was moze jakis ksiazke na kompie o kompozycji alo wie skad moge sie czegos dowiedziec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 czyli praca jest skończona?? Myśle ze można by jeszcze popracowac... ale to twoj wybor... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 10 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2004 tak mnie wszyscy krytykuja ze chyba jednak zrobie ja inaczej. ale najpierw poczytam oo kompozycji. wlasnie znalazlem w necie stronke gdzie troche jest na ten temat info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 czekam na dalsze efekty prac... jaka to stronka?? gdybys mogl, to daj linka... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 nie zalamuj sie pracka nie jest zla tylko braqje jej tego czegos co uczyni ja arcydzielem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2004 to jest ta stronka o kompozycji: http://www.fotomix.pl/technika/kompozycja/kompozycja.html a moglby mi ktos dac linka do srtonki albo wskazac fotke albo scene z nienaganna kompozycją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Archangel: No właśnie. Problem jest właśnie w tym, że czasem trudno jest znaleźć to coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2004 hej. jak sie domyslam to zapewne znowu uslysze bazylion slow krytyki ale co tam. ten budzik plynie prosto z serca i z przymusu porannego wstawania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nuriel Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 będziesz miał chyba problemy z grafiką dopuki nie rozwiniesz odpowiednio poczucia estetyki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 heh.... to fakt. Na razie nie jest zbyt dobrze. Oglądaj dużo grafy. Obrazy, plakaty, wszystko co Ci wpadnie w ręce. Możesz się nawet na nich wzorować. Zwracaj uwage jak jest prowadzone liernictwo.... no i rozwijaj rozwijaj :) sam budzik fajny jest... ale całość nieźle daje \"czadu\".... sic! może rzuć się na jakiś inny temat i zwróć uwage na emocje..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2004 Sopok dzieki za rady. Jesli chodzi o napis to wstawilem go i w takim a nie innym kolorze wlasnie po przejżeniu paru Stocków roznych agencji foto. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 A propos emocji, jak \"pobudka\" to bym przesunął wskazówki na 6:25, wtedy ktoś mógłby się wzdrygnąć. 10:05 mnie np. nie przeraża :) Z tym tekstem to zdecydowanie ciągle nie to. Odnośnie typografii, kompozycji i nie tylko polecam gorąco inspiracje pracami d-kitchen. To w większości spoty reklamowe, ale nie ma to żadnego znaczenia. http://www.d-kitchen.com/index_2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2004 Zgadzam sie dla niewielu osob wstanie o 10 to horror, dla mnie tak. Bo prawie codziennie chodze spac ok 3-4. Sądze że jesli ktoś mnie osobiscie nie zna albo nie mieszka. To faktycznie 10.05 nie wydaje mu sie straszną porą na wstawanie. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Mam pytanie... czy rysujesz, malujesz coś? (tak ręcznie, np. na papierze) mam wrażenie ze nie... a mysle ze to duzo daje... (mowie prawie jak moj profesor) :) Pozrawiam, bedzie lepiej, bo jest kiepsko ;) Powodzenia, ciekaw jestem kiedy cos wyjdzie z tej pracki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2004 co do rysowania to glownie jak sie nudze na wykladach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 bardziej chodzilo mi o samodzielne prace, a nie szkice, rysuneczki w brulione, na marginesie... chodzilo mi o komponowanie prac... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2004 nie, nie nic takiego nie robie. kiedys trche sie bawilem ale nie. teraz nic. Inny kierunek wybralem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi