DonKichot Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Na poczatku... nie mam polskich liter bo wysiadla klawiatura:) Jako ze pojawily sie nowe wersje programu Vray zrobilem maly test wydajnosc/jakosc prosta scenke liczaca GI, przeliczona na tych samych ustawieniach w programach: max 8/vray 1.5 rc2 - 13m 20s. max 9/vray 1.5 rc3 oraz rc5 - 7m 35s. oraz 7m 38s. max 2008/vray 1.5 rc5 - 7m 44s. jak widac rc3 i rc5 ida tak samo, ponizej wrzucam te rendery, pierwszy jest z maxa 8, drugi jest od reszty, bo pozostale wygladaja identycznie... i tu pytanie, na vray 1.5 rc2 pieknie wygladzilo krawedzie ! ale na pozostalych renderach pod rc3 i rc5 totalnie brakuje AA ! dlaczego ? i gdzie sie go wlacza, chyba nie trzeba dla kazdego obiektu oddzielnie w materiale ? bo jezeli tak to dlaczego rc2 tego nie wymaga +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Max 8/ Vray 1.5 RC2 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Max 2008/ Vray 1.5 RC5
MF Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 Khekhe... A dlaczego nie testujesz najnowszej wersji 1.5 SP1 ;) ?
Master Kiełbaster Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 bo w niej by jeszcze bardziej czas wzrósł :P
DonKichot Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 1.5 sp1 ? nie znam nie mam :) od kiedy to egzystuje ? jestem troszkę po tyłach niestety, ten aa sprawdze niebawem aha test jest na zwykłym sempronie 1.8 ghz i 512 mb, to info dla tych co jadą na kilku rdzeniach i nie kumają tych czasów :P
Rekomendowane odpowiedzi