Gonzo Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Chcialem pokazac animacje ktora wykonalem dluzszy czas temu, lecz ostatnio dodatkowo postanowilem do postaci dodac wlosy. Cala animacje zrobilem w majce. Zapraszam do komentowania
JmTm00 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Te wlosy jakoś pochłaniają duzo uwagi, mysle ze to przez ich nasycenie, co do animacji jest spoko fajnie. Ja mam pytanie, uzyles majkowskiego "ele..."" costam dla tego efektu podobnego do SSS ?
Gonzo Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 masz na mysli Sub-Surface-Scattering? Do twarzy i rak uzylem misss_fast_skin ,dodatkowo zrobilem wspolrzedne uv i w polu diffuse wstawilem prosta wlasna teksturke twarzy.Na youtobe efekt specjalnie nie jest widoczny
SUPER_OkO Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Jak na cartoonowe wlochy to wygladaja chyba w miare przyjemnie.. troche przeszkadza mi to, ze zbyt bardzo sie do rzeczywistych upodobnily. Mam pytanko, wlochy robiles jakims maykowym typowym systemem cos w stylu ala maxowego Shag&Fur czy jakis bardziej zmyslny patent tam zastosowales?
Gonzo Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 Typowymi wlosami dostepnymi w mayce ,dodatkowo obiekt kolidujacy (collide sphere) tak aby wlosy nie wchodzily w siatke glowy.
keraj37 Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Bardzo fajne - ciekawe czy w maxie tez tak mozna?
Gonzo Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Napisano 27 Grudzień 2007 pewnie ze mozna , nie wiem tylko jak z wlosami bo jak kiedys staralem sie korzystac z schag hair mialem spore klopoty
mowicz Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 mi tam sie podobalo :) 8/10 jak na symulacje wlosow ;)
Rekomendowane odpowiedzi