Napisano 13 Grudzień 200717 l Chcialem pokazac animacje ktora wykonalem dluzszy czas temu, lecz ostatnio dodatkowo postanowilem do postaci dodac wlosy. Cala animacje zrobilem w majce. Zapraszam do komentowania
Napisano 13 Grudzień 200717 l Te wlosy jakoś pochłaniają duzo uwagi, mysle ze to przez ich nasycenie, co do animacji jest spoko fajnie. Ja mam pytanie, uzyles majkowskiego "ele..."" costam dla tego efektu podobnego do SSS ?
Napisano 13 Grudzień 200717 l Autor masz na mysli Sub-Surface-Scattering? Do twarzy i rak uzylem misss_fast_skin ,dodatkowo zrobilem wspolrzedne uv i w polu diffuse wstawilem prosta wlasna teksturke twarzy.Na youtobe efekt specjalnie nie jest widoczny
Napisano 13 Grudzień 200717 l Jak na cartoonowe wlochy to wygladaja chyba w miare przyjemnie.. troche przeszkadza mi to, ze zbyt bardzo sie do rzeczywistych upodobnily. Mam pytanko, wlochy robiles jakims maykowym typowym systemem cos w stylu ala maxowego Shag&Fur czy jakis bardziej zmyslny patent tam zastosowales?
Napisano 13 Grudzień 200717 l Autor Typowymi wlosami dostepnymi w mayce ,dodatkowo obiekt kolidujacy (collide sphere) tak aby wlosy nie wchodzily w siatke glowy.
Napisano 27 Grudzień 200717 l Autor pewnie ze mozna , nie wiem tylko jak z wlosami bo jak kiedys staralem sie korzystac z schag hair mialem spore klopoty