pusherman Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Witam! Scena będzie przedstawiała pole szachowe na którym zginęła królowa. Jej grobem jest jedno z zapadniętych pól. Mam nadzieję, że starczy mi czasu na opłakującego ją króla. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 pomysł genialny, naprawdę.bardzo mi się podoba. powodzenia w bitwie i witamy na forum;) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 Dzięki, miło słyszeć. będę walczył ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szatanista Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 A gdzie mieczyk i tarczka dla syrenki :P. Nom udanego projektu życzę:), bo temat jest ciekawy:D. Pozdrowienia od Diabła;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 trochę sie wstydzę... a może nawet bardzo. jeszcze tekstury :/ no cóż czasu raczej nie starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 bardzo mało widać. gdzie ta królowa? napisz coś o projekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 2 obiekty na jednym layerze oba poly a jakoś nie mogę połączyć ich ze sobą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 a tu jeszcze raz koncept bo jakoś skasowałem aktualizując watek :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiM Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Syrena?? :eek: ja bym raczej proponował jakąś kobietę w długiej sukni np. białej. Takie jest moje zdanie, syrena i szachy raczej nie pasują no ale jak ktoś uważa inaczej nie będę sie upierał. Życzę ukończenia pracy.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 oczywiście pomysł DiM-ie może się nie podobać ale ja mimo wszystko nie będę powielał standardu król- mężczyzna, królowa- kobieta, wieża- wieża etc. moim królem (bo mam zamiar rozwijać prace) będzie ślimak. Może powiesz jeszcze coś na temat szachownicy też jesteś za kwadratowym standardem z drewna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Szachownica fajna aczkolwiek nie widać jeszcze że to szachownica. Może zrób pole nieco większe. Żeby złączyć poly w maxie trzeba attach obiekt a potem weld vertexy. Ale nie wiem czy pracujesz w maxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiM Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 oczywiście pomysł DiM-ie może się nie podobać ale ja mimo wszystko nie będę powielał standardu król- mężczyzna, królowa- kobieta, wieża- wieża etc. moim królem (bo mam zamiar rozwijać prace) będzie ślimak. Może powiesz jeszcze coś na temat szachownicy też jesteś za kwadratowym standardem z drewna?? Skoro tak chcesz uciec od standardu to czemu standardową szachownice? Możesz "zaszaleć" trochę w stronę fantastyki np. kamienne pola, białe pola skute lodem otoczenie szachownicy zrobić mieszankę mechanizmu z ziemią i trawom. Oczywiście możesz w inny sposób "poszaleć" każdy ma swoją wizje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 dzięki Aniu za podpowiedź akurat tą funkcje weld znam (częściowo robiłem postać z łatek) problem jest taki, że obiekty są na jednej warstwie oba do "użytku" tzn. nie zamrożone etc. ale jak zaznaczam dwa to nie mam vertexów faców nawet kiedy zaznaczone razem próbuje ponownie na poly konwertować to nic sie nie dzieje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 tak, tak, szachy i syrena nie pasują ale szachy z "trawom" tak :) troszkę późno skomentowałeś mój pomysł i wyczuwam złośliwość a chyba nie o to tu chodzi?! ale ja nowy jestem, mam prawo się nie znać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 czy one są instance? (czy pismo w modifierach jest grube?) jeśli tak, musisz najpierw kliknąć prawym na modifiery i make unique. potem klikasz na JEDEN z nich, i wyszukujesz w editable poly funkcji attach, klikasz i wybierasz drugiego. teraz możesz weldować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 moja wizja (choć tu okrojona) ma w przyszłości stać się animacją. Gdzie dwóch dorosłych graczy toczy pojedynek a ich oczy (i ujęcie kamer co za tym idzie) są "statyczne", całości przygląda się dziecko bawiące się klockami tj. sześciany w postumencie planszy, jego dostrzegają tam dynamikę figurki ożywają i toczy się tam życie, pojawia się śmierć, codzienne czynności etc. Stąd na planszy w dalszym etapie rozwoju ten kwadratowy zawijasek będzie odwrotnością piramidy gdzie spocznie król tj. faraon etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 dziękuje ponownie aniu :) szybka reposta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 to działa :D ale skończę jutro. Sesja (System Eliminacji Studentów Jest Aktywny) dobiega końca ale wyssała ze mnie resztki sił na dziś dobranoc. pozdrawiam i dziękuje jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusherman Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 a jaki jest skrót klawiszowy od okienka weldowego, cut-a i attach-a?? :) często się tego używa i chyba są skoro jest tryb expert :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiM Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Wybacz nie chciałem aby to zabrzmiało złośliwie. Ja czasem nie mogę szybko odpisać bo ostatnio mam problemy z czasem. Ja staram sie w takich przypadkach nie łączyć zapytań z radami. Zapytałem o tą koncepcje uzyskałem odpowiedź wiec starałem sie już rady ukierunkować w stronę twojej koncepcji bo wydało mnie sie dziwne ucieczka od standardu królowej-kobiety a brnięcie w standard z szachownicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Edytuj posty! pokaż jakiś update... No offence ale mi średnio leży królowa-syrena król-ślimak... no ale cóż :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi