dino1984 Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Problem: chcę zrobić ujęcie w nocy, wyłączyłem wszystkie światła, zmieniłem enviroment na ciemny kolor i wszystko ok, ale 2 materiały są jasne jakby były oświetlone:/ Oba są "mental ray", ale inne "mentale" nie świecą. Nie bardzo kumam co moze byc powodem takiego stanu rzeczy, więc please help :)
dino1984 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 No bez przesady, gdyby chodziło o 'Self illumination' nie zawracałbym głowy :)
SoAd Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Moze pokaż ustawienia materiałów i rendera, to będzie łatwiej ci pomóc.
Temporal Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 moze color bleed ci wyskoczyl zaduzy? ewentualnie jakies przepalnie to wtedy logarytmic exporuse control sie klania
dino1984 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 Moze pokaż ustawienia materiałów i rendera, to będzie łatwiej ci pomóc. Jak tu obrazek wstawic do posta? Da sie jakos tak poprostu, czy trzeba wrzucac na jakis serwer i podawac URLa?
Sebastian Ozga Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Nie czytało się regulaminu ;) Wrzucasz na jakiś serwer i klikasz na ikonkę obrazka ;)
Rekomendowane odpowiedzi