Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, chcialbym uzyskac efekt animacji rozpadajacej sie np murowanej wierzy niszczonej przez powiedzmy armatnia kule. CHodzi mi o sypiace sie cegly i inne elementy budowli. Problem z tym ze nie wiem jak to zrobic. Przerobilem ten tutorial: http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/procedural_wall/wall_01.asp ale niestety mimo iz robilem wszystko dokladnie tak jak w tutku to nie dziala. prosze o pomoc i wskazowki, z gory thx

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

o wielkie dzieki, bardzo dobry tutek o to wlasnie chodzilo :) w razie problemow bede jeszcze pytal:)

Napisano
  • Autor

Witam , pojawil sie problem :) Mam dwa PF Source , jedno rozsiewa kamienie , drugie drewienka ( nazwane odpowiednio kamienie/ drewno)

err01.jpg

W viewporcie wszystko ladnie wychodzi, ale gdy chce renderowac max zwisa mi w tym miejscu :

err02.jpg

Gdy jedno pf source jest wlaczone a drugie nie to render wychodzi. Wiecie jak sobie z tym poradzic ? Dodam jeszcze ze zmniejszylem ilosc particli jedynie do 100 i bylo to samo. Pozdrawiam

EDIT: Ok, po wielu roznych probach okazalo sie ze winny byl material przypisany pf source kamieni. nie wiem czemu tak sie stalo ale zimiana go ( o dziwo na taki sam) na :)