lukasz3d Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Witam Przedstawiam domek, ktory robilem lacznie ok 20 godzin.Co jeszcze poprawic-pytalem o dobry sposob na odbicia w szybie ale odp nie dostalem jeszcze>dzieki za komentarze pozro
!Ewert Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 modeling jeszcze jakoś ale reszta padaka totalna wiec tak.. drzewa tragedia wywal i daj normalne 3d brak dispa a dał bym na dach kamienie, i oczywiście na drewno w czym renderujesz?;>
lukasz3d Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 vray-jak bede mial chwile czasu to moze pokusze sie o disp a co do drzew to raczej nie ma co liczyc na modelowane-robie to w wolnych chwilach a mam ich b.malo pozdr
Yano Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 Bzdura Tomuś! Wie wiem co Ci sie nie podoba w drzewkach? Według mnie są ok. To co najbardziej leży w tej pracy to oświetlenie, no i displace na dach i ogólnie praca jest troche zbyt "matowa" jak dla mnie.
lukasz3d Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 Yano dzieki za konstruktywna w przeciwienstwie.....matowa?to tez postaram sie podkrecic a dispa jak mowilem na dach zapodam pozdr
Razi91 Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Domek może i nawet fajny, ale... łyso. Otoczenie do kitu - jakiś plane, pare sprite'ów... Lepiej użyć za tło jakąś mapkę HDR, a roślinki wygenerować w czymś.
biszkopte Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 mnie raza schody wejsciowqe,,,material jakis totalnie obcy...moze tez wrzucic kamien??? powodzenia!:)
!Ewert Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 napisałem coś, bez tego co napisałem praca bedzie kiepska zawsze;]
lukasz3d Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Napisano 27 Grudzień 2007 chodzi o drzewa czy o disp:)disp dalem na dachowke a na kamien?wydaje mi sie ze bump daje rade ale pomysle nad tym co do schodow to racje w 100% pozdro i dzieki za rady
!Ewert Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 po pierwsze primo, znajdz sobie optymalny format zapisywania renderów. po drugie primo drzewa w 3d, i dips lub bump tylko gdzie sie da:) a tak to mecz światło!
Rekomendowane odpowiedzi