Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy wie ktoś jak użyć funkcji Zproject ja próbuje ale nie wychodzi:

-Odpalam Zbrusha 3.1

-Importuje sobie jakis obraz

-wstawiam model głowy

-wybieram Zproject, Potem w MOVE przeciągam odpowiednio kółka

-znow włączam draw maluje po głowie ale nie widać nic nie koloruje mi jej zdjęciem co robie nie tak w zb3 jakoś wychodziło teraz w 3.1 nie idzie.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wychodziło? a dużo robiłeś razy to? No nic w każdym razie jest istotna rzecz co do kółek. Zauważyłeś pewnie że mają różne wielkości czasem a to dlatego że im są dalej tym mniejsze

Najlepiej robić na planeach. Wrzucasz planea robisz polymesha, divide z 5 razy dodajesz swoją texturę tylko najlepiej na flat materiale , jest tam w palecie i wypalasz tego planea- opcja bake w palecie layers. Jak rysujesz te "kółka" w opcji move to musisz stac na tym modelu w palecie subtools który chcesz malowac- czasme można sie pomylić, rysujesz od głowy na tego wypalonego planea i kołko się powinno zmniejszać znaczy to że jest dalej na "płótnie" a nie w powietrzu. Nawet jeśli to wiesz to nie szkodzi , ktoś inny może nie :) Inna sprawa to spójż na paletę tools i dział texture tam jak tylko zaczniesz mazac po modelu nawet jak nic nie widać włączy sie colorize , enabel UV też się chyba samo włączy w takim razie jak nic sie nie maluje sprobuj wyłączy UV zobacz czy maluje i potem włączyć UV i zobacz czy maluje. Nie ważne czy robisz to na poprzez wypalony plane czy plane z textura jako subtool czy też zrobiłeś fill layer dla textury. Pozdro :)

Napisano
Zproject

Czy wie ktoś jak użyć funkcji Zproject ja próbuje ale nie wychodzi:

-Odpalam Zbrusha 3.1

-Importuje sobie jakis obraz

-wstawiam model głowy

-wybieram Zproject, Potem w MOVE przeciągam odpowiednio kółka

-znow włączam draw maluje po głowie ale nie widać nic nie koloruje mi jej zdjęciem co robie nie tak w zb3 jakoś wychodziło teraz w 3.1 nie idzie.

Trzeba wyłączyć Zadd na górnej listwie, Move wykonujesz od obiektu do obrazka nie odwrotnie.

Zproject -działa też na modelach bez UV.