Napisano 26 Grudzień 200717 l Witam wszystkich! Mam straszny problem z 3ds maxem 9. Kiedy tylko dołączam do sceny jakiś obiekt i chcę zapisać scenę wywala mnie z programu. Przeinstalowałem go 4 razy i ciągle ten sam problem. Zmieniałem z DX 9 na Open Gl i ciągle nic. Ten problem dotyczy sceny w której jest animacja reactora i tkaniny. Na próbę zrobiłem inna scenę w której był jedynie box i dołaczony ten przedmiot, który po dołączeniu do sceny z reactorem robi problemy. W scenie z samym boxem tego problemu nie ma. Ma ktoś pomysł co może być nie tak? Pozdrawiam!
Napisano 28 Grudzień 200717 l jak widzisz juz takie anomalie format c: instal windoz i max . nic nie pomoze nawet bedzie coraz gorzej! wlącz sobie inny dysk do tte ( tego typu experimentow) i z poziomu setupa pierwotnego odpalaj tani sposob i sprawdzony. disk cost 20 euro ;) open gle to bujda! ja miałam taki sam problem z poruszeniem kamery w scenie ( znienacka) po reinstalu (format) problem zniknąl dlatego kup sobie drugi dysk i endzoj (pliki zapisuj kopie na pendraku)
Napisano 28 Grudzień 200717 l Masz dość ramu i miejsce na dysku ze swapem ? Generujesz coś mocno cieżkiego dla kompa i wywala
Napisano 28 Grudzień 200717 l otwórz scenkę i wyłącz wszystkie turbosmoothy i materiały. wrzuć defaultowy szary materiał, wywal światła i powywalaj wszystko to co nie jest aż tak potrzebne. w szczególności zresetuj ustawienia silnika renderującego i wywal wszelakie połączenia Xref. zapisz scenkę z wyłaczonym widokiem na materiały (Object color), w trybie perspective shaded bez wireframe. jak to nie pomoże to spróbuj do kogoś wysłać, może jemu się uda ten plik zapisać na nowo. Pozdrawiam
Napisano 28 Grudzień 200717 l Masz dość ramu i miejsce na dysku ze swapem ? Generujesz coś mocno cieżkiego dla kompa i wywala Słuchaj dysku swego! Jak skrzypi powoli to znaczy ze trzeba save i restart max ( zakoncz program a najlepiej firefoxy i inien szit also)
Napisano 28 Grudzień 200717 l mozesz sprobowac takiego myku: zrob zupelnie nowa scenke (np. jak wlaczysz maxa) i zrob merge wszyskich obiektow z tej zepsutej sceny do tej czystej, paramerty reactora trzeba bedzie ustawic na nowo, warto wczesniej usunac wszystkie wygenerowane wczesniej klatki przez reactora...
Napisano 29 Grudzień 200717 l z tej zepsutej sceny do tej czystej, zastanawiam sie co moze sobie pomyslec ktos kto kupil to cudo za 4000 eurosow lol a w dodatku ma viste...