Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

zwaliłeś ten piękny samochód i to mocno. Krzywo, "plastelina" i niezgodnie z oryginałem, nie będe wymieniał co źle bo za dużo tego, ale następny bedzie lepszy ;) chyba że bardzo chcesz tego zrobić ładnie, to lepiej zacznij od początku

Napisano

robiłem ten samochód i moja rada to dużooo oglądać zdjęc, bo niestety blueprinty mają dużą rozbieżność z oryginałem, pozatym musisz się bardziej przykładać do układania siatki

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie najlepiej jest kreowac cale auto tzn karoserie jako jeden element czy osobno maseczka błotniczki itd tam gdzie ewidentnie widac ze sa one do siebie dopasowywane jako puzzle :)

Napisano
Mam jeszcze jedno pytanie najlepiej jest kreowac cale auto tzn karoserie jako jeden element czy osobno maseczka błotniczki itd tam gdzie ewidentnie widac ze sa one do siebie dopasowywane jako puzzle :)
z jednego elementu to ja jeszcze samochodu nie widziałem, ja lubie robić po kolei od przodu, dopracowując każdy element karoserii i dopiero po tym zaczynam następny, później szyby, uszczelki, a na koncu lampy, liczyłem sobie czas z ostatnich kilku modeli i wyszło mi ok 40-50h na auto, bez wnętrza.
Napisano

taka rada dawaj upy dopiero jak bedziesz miał troche więcej materiału. do tego jeszcze jedna rzecz.na błotniku od tyłu masz wybrzuszenie, na światła daj chamfery, zrób wlot na masce.!!

Napisano

zrób mocniejsze chamfery na masce bo teraz to straszna platstelina, troche za głębokie to wgłebienie się wydaje, no i to coś przed wlotem powietrza też do poprawy

nadkole całe zwalone, masz tam zbyt gęstą i źle rozłożoną siatke, tu masz siatki z mojego modelu, może będą pomocne

http://members.lycos.co.uk/marekrybacki/konnekt/Untitled-1%20copy.jpg

http://members.lycos.co.uk/marekrybacki/konnekt/Untitled-2%20copy.jpg

Napisano

Ja na twoim miejscu zrobiłbym trochę łatwiejsze autko ,

bo tylko się nadenerwujesz przy tym .

Podszkolisz modelik i potem sobie siądziesz do ferrari

Napisano

Nie koniecznie fiat 126p ....

Ale wybrałeś , jak myślę jedno z trudniejszych aut .

Mi sie dobrze modelowało BMW'ice Sedana, i myślę że z takich aut możesz zacząć , może jakieś stare volvo ? .... Ale żeby nie było potem na mnie :] możesz robić te ferrari jak chesz :) liczy się byś miał zapał

volvo760p.jpg

..... WORKING .... WORKING ..... BzzZzz

Napisano

Mam problemy teraz bo za gęsta siatke zrobiłem, porownałem to z twoja siatka i widze ze ze musze chyba zaczas znowu odnowa :) ale jak to mówia praktyka czyni mistrza chce bardzo zrobic ten smochodzik wiec znowu zabieram sie do pracy :D