dr3amak3r Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Mecze sie z spiderem prosze o komentarze :)
pecet Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 zwaliłeś ten piękny samochód i to mocno. Krzywo, "plastelina" i niezgodnie z oryginałem, nie będe wymieniał co źle bo za dużo tego, ale następny bedzie lepszy ;) chyba że bardzo chcesz tego zrobić ładnie, to lepiej zacznij od początku
dr3amak3r Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 Dzieki za konkrety zabieram sie od nowa do pracy postępy zamieszcze napewno może jakies rady przed rozpoczęciem tego auteczka od nowa :)
pecet Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 robiłem ten samochód i moja rada to dużooo oglądać zdjęc, bo niestety blueprinty mają dużą rozbieżność z oryginałem, pozatym musisz się bardziej przykładać do układania siatki
dr3amak3r Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 Mam jeszcze jedno pytanie najlepiej jest kreowac cale auto tzn karoserie jako jeden element czy osobno maseczka błotniczki itd tam gdzie ewidentnie widac ze sa one do siebie dopasowywane jako puzzle :)
dr3amak3r Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 A tak ogulnie to ile zajmowalo Tobie kreowanie siatki takiego auta jak np Saab kiedy zaczynałes ??
Yasutoco Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 SAAB ma proste krztałty, ale to i tak nie robota na 3 minuty. To zależy jak chcesz go wykonać.
pecet Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Mam jeszcze jedno pytanie najlepiej jest kreowac cale auto tzn karoserie jako jeden element czy osobno maseczka błotniczki itd tam gdzie ewidentnie widac ze sa one do siebie dopasowywane jako puzzle :) z jednego elementu to ja jeszcze samochodu nie widziałem, ja lubie robić po kolei od przodu, dopracowując każdy element karoserii i dopiero po tym zaczynam następny, później szyby, uszczelki, a na koncu lampy, liczyłem sobie czas z ostatnich kilku modeli i wyszło mi ok 40-50h na auto, bez wnętrza.
dr3amak3r Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 Zaczołem od nowa jak mi poleciłes i narazie mam tyle :) KAZDY MOZE OCENIAC :)
Yasutoco Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 taka rada dawaj upy dopiero jak bedziesz miał troche więcej materiału. do tego jeszcze jedna rzecz.na błotniku od tyłu masz wybrzuszenie, na światła daj chamfery, zrób wlot na masce.!!
pecet Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 już lepiej, ale lampy wydaje mi się że są troche za szerokie, albo za krótkie, porównaj ze zdjęciami
dr3amak3r Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Ja sadze raczej ze sa kwadratowe na dowód foto ,aha jeszcze jedno czy bordery elementów osobnych wtłaczasz czy zostawiasz tak jak ja mam czy je łaczysz :)
dr3amak3r Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Zrobiłem troche wiecej powiedzcie czy chociaz ide w dobrum kierunku cze znowu zkopałem to piekne auto :(
pecet Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 zrób mocniejsze chamfery na masce bo teraz to straszna platstelina, troche za głębokie to wgłebienie się wydaje, no i to coś przed wlotem powietrza też do poprawy nadkole całe zwalone, masz tam zbyt gęstą i źle rozłożoną siatke, tu masz siatki z mojego modelu, może będą pomocne http://members.lycos.co.uk/marekrybacki/konnekt/Untitled-1%20copy.jpg http://members.lycos.co.uk/marekrybacki/konnekt/Untitled-2%20copy.jpg
mileS Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Ja na twoim miejscu zrobiłbym trochę łatwiejsze autko , bo tylko się nadenerwujesz przy tym . Podszkolisz modelik i potem sobie siądziesz do ferrari
dr3amak3r Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 To proponijecie zebym zaczoł od czegoś łatwiejszego mianowicie fiat 126p garbus itd :) moze i racja zaczne od łatwiejszego a potem wruce do Ferrari
mileS Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Nie koniecznie fiat 126p .... Ale wybrałeś , jak myślę jedno z trudniejszych aut . Mi sie dobrze modelowało BMW'ice Sedana, i myślę że z takich aut możesz zacząć , może jakieś stare volvo ? .... Ale żeby nie było potem na mnie :] możesz robić te ferrari jak chesz :) liczy się byś miał zapał ..... WORKING .... WORKING ..... BzzZzz
pecet Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 heh to ferrari to jedno z najprostszych aut jakie modelowałem, rób dalej tylko poprawiaj to co Ci wytykam(y)
mileS Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Dobra nie udzielam się :> Słuchaj się tych co się znają
dr3amak3r Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Mam problemy teraz bo za gęsta siatke zrobiłem, porownałem to z twoja siatka i widze ze ze musze chyba zaczas znowu odnowa :) ale jak to mówia praktyka czyni mistrza chce bardzo zrobic ten smochodzik wiec znowu zabieram sie do pracy :D
Rekomendowane odpowiedzi