Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem z ornamentami. Modeluje je jako element wrót kościelnych (czesc zewnetrzna budynku). Budynek jest w stylu gotyckim. Nie wiem jak najlepiej modelowac, zwykły boxmodeling czy slpline, a może szybciej bedzie sie rhinocerosa nauczyc? Mam równiez kłopot z referkami, jeśli ktos zna jakiś link albo już dobrze temet obstukał to byłbym wdzięczny, ale to tak na marginesie bo i tak w koncu znajde te referki.

Dzięki

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 4,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

może pokaz ten ornament coś się pomyśli, ja rożnie robie raz splajna czasem idę od boxa ale najbardziej przydaje mi się modyfikator symmerty, który potrafi zdziałać cuda

Napisano
  • Autor

nie robie wizualizacji konkretnej budowli, poprostu chodzi mi o jakikolwiek ornament. W oryginale na tym kosciele (ktory służył jako referka) sa jakieś kwiaty, chyba pnącza, coś ten styl.

Napisano

Moze pokaż co chciałbyś wymodelować. bo są ornamenty trudniejsze i łatwiejsze. Każdy przez słowo ornament rozumie coś innego.

Napisano

dosyć płaskie, ja takie robie na splaynach extruduje a później lekko chamfer, tylko na rogach verteksy czesto się rozlazą i trzeba poprawiać, ja takie ornamenty zostawiam jako osobne obiekty ale robie w miarę łagodne przejście ze ścianą, łatwiej później zmapować oddzielnne obiekty

wszystko zależy czy rendery będą pokazywały całą bramę ogólnie czy będą zbliżenia na detal, używaj jeśli się tylko da symmetry będzie o niebo szybciej.

widziałeś to

http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=44044

Napisano
  • Autor

chociaż ktoś widział jakiś tutorial jak to zrobić? albo jak to sie dokładnie nazywa po angielsku?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności