c4 Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Witam. Z Max\'em bawie sie od kilku dni. To co potrafilem zrobic, zrobilem ;) Ale pojawily sie problemy, dlatego pisze tu. Pozatym chcialbym wiedziec czy siatka moze byc, czy moze trzeba ja przebudowac lub zrobic od nowa? Licze na Wasza pomoc ;) oto autko w oryginale: tu klikaj! siatka: i render: Tu sie cos porobilo pod wycieciem na swiatlo. Trzeba zagescic siatke, zeby to skorygowac? Nie moge juz poprawic tego vertexami, ktore sa bo nie zgadza sie wtedy z printem. A tu tez cos brzydkiego sie pojawilo na brzegach wyciecia :| Jeszcze nie wiem jak zrobic szczeline nad blotnikiem. Wiem, ze extrud\'em mozna. Zawinalem krawedz do srodka 4 razy, ale teraz nie wiem jak usunac ta zewnetrzna warstwe, aby bylo widac extrud\'a :( Wiadomo o co chodzi czy robic screena? Wiem, ze niewiele zrobilem, ale wole najpierw skorygowac wszystkie bledy a pozniej modelowac nastepne partie. Moze z tego calego projektu wyjsc cos ciekawego czy mam brac sie za cos innego?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 No jak widać na tym kawałku łądnie będize wyglądać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 C4, unikaj 5-ciokatów i trójkatów w siatce, staraj się modelować głównie na czworokątach, chociaż czasami trójkąty są nieuniknione :) w tym przypadku poprowadź dodatkowe linie od świateł, bo tam masz 5-ciokąty (zrób z nich czworokąty), powodzenia :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JagdPanz Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 W ogóle unikaj rozwartych kątów pow.170 stopni - to sie zawsze brzydko NURB`i ;P (jak ten czworobok z boku - na zewnątrz, przy lampie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Nie wiem dlaczego ale nie widze screenow. Szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4 Napisano 12 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2004 Dzieki za rady. Zrobilem maly postep w modelowaniu. Nie wiem jak mam polaczyc te slupki, ktore sa miedzy otworami na okna z reszta? Musze je prowadzic od samego dachu az na sam dol? (tak jak na obrazku) Bo jak je zakoncze tam gdzie zakreslilem na zolto to po meshmooth wyglada to krzywo dosc. siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi