Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Druga część pracki którą prezentowałem wcześniej - tym razem rzut od strony budynku handlowego

fcd695b4d100acc5.jpg

Edit - tak to wygląda po poprawkach uwzględniających wasze sugestie - dzięki wszystkim

0c5d8a878d1e90d1.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak dla mnie zbyt cukierkowe kolory , srednia architektura - budynek mi si enie podoba i za bardzo przyjarane swiatlem ( trawa i dachy ) w stosunku do np oswietlonej sciany budynku na pierwszym planie ( zmienilbym kąt padania swiatla wtedy cienie zagralyby troszke bardziej, latarnie rzucilyby cien na nudna sciane ) - trawa oraz chodnik srednio wygladaja przy tym jasnym swietle , podoba mi sie drugi plan choc dachówki chyba za duze ( normalnie maja z tego co pamietam kolo 18 x 36 cm ) , ogolnie inwestorowi sie spodoba a ja sie nie znam .

pytanie odnosnie ludków i zieleni - czy wstawiajac to do sceny komp wytrzymuje to i czy przy renderowaniu wykrzacza sie , czy renderujesz przy pomocy backburnera no i jaki masz sprzet i jaki czas rendera?

Napisano
  • Autor

delf77: arch nie moje więc się nei wypowiem, podobnie kolorystyka nie była moją decyzją, zieleń w tle to plany z kanałem alfa więc za bardzo kompa nie obciążają, redneruję w maxie - 3GB, Core2Quad, XP-Home

MarekG: nie podaoba się ogólnie czy to że tak zielono?

Napisano

Ta baba na 2 planie w płaszczu jest najlepsza :)

Ogólnie nie najgorzej ale i nie powala. Zbyt cukierkowo i zabawkowo. Wygląda jak makieta a auta to resoraki. No i zieleń zbyt intensywna.

Napisano

kamera byla narzucona i format kadru ? takie ujecie niby z poziomu czlowieka niby lot ptaka - zszedlbym na te 175 cm z kamera i zawezilbym kadr zeby nie bylo duzo nieba i zieleni

Napisano

architekt musiał byc na narkotykach projektując taki klocek a wdodatku w takim kolorze. Wizualizacja jest ok. Projekt jest moim zdaniem do bani. :)

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za krytykę - postarałem się jak mogłem i zmieniłem kadr, położenie słońca, trawę, auta, poziom i rodzaj kontroli ekspozycji - myślę że jest odrobinę lepiej.

Edit w pierwszym poście :)

Napisano

no jest chyba lepiej, jedyne co - przesadziles z ta trawa;) fajnie ze skoszona ale co to susza? :D zolto jak diabli.... niech bedzie w takim tonie jak drzewa czy cos...

Napisano

jest lepiej, trawa za żółta, te 3 auta zaparkowane przodem nienaturalnie wyglądają, daj 1-2 zaparkowane odwrotnie i bedzie git. Jak to sklep typu "biedronka" to powinien byc żółty, kanarkowo-cytrynowy a u ciebie zielony.

Napisano

juz mi sie bardziej podoba , czepialbym sie koloru trawy i jej wysokosci , ciagle dziwnei z tym cieniem - auta rzucaja cien a lampy na tym pawilonie nie daja cienia ;/ , kadr tutaj ciut przyciasny ...

Napisano

smętnie to wyszło. może jednak daj mniejszy skajlajt/cieminiejsze cienie i przesuń słońce by chociaż jedną ścianę oświetlało bo teraz to wygląda jak w pochmurny dzień.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.