Kubaswielgus Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Witam. Renderuje sobie obrazki z archexteriorow 5 i wszystkie obrazki wychodza mi inaczej niz na gotowych renderach z plyty. Czy mam jakos zle ustawionego maxa (moze musze ustawic do na LWF) czy moze te gotowe rendery byly photoshopowane. Duzo lepiej wyglada to na tych wyrenderowanych obrazkach niz u mnie, wiec zaczalem sie martwic. Mam Max 9 i Vray 1.50.SP1 64bit Pozdrawiam No i okazalo sie, ze winowajca jest Vray. Wrocilem do RC4 64bit i wszystko gra jak nalezy. Przepraszam za zamieszanie
Gość Sahe Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witam Tak rendery z Archexteriors Vol. 5 sa poprawiane w szopie zreszta wszystkie Archexteriorsy sa. Oile dobrze pamietam to tylko Archexteriors vol 2 mialy rendery bezposirednio z maxa i po poprawkah w szopie. Tak wiec musisz sie pobawic z nimi Sahe
Lis Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Sahe -> źle wiesz. Wszystkie rendery pochodzą bezpośrednio z vraya 1
Gość Sahe Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Lis dzieki za wyprowadzenie mnie z bledu ide posprawdzac co mam nie tak ustawione ze zawsze musze odorobine podciagnac kolory w PSie aby wygladaly identycznie. Kubaswielgus sory jezeli wprowadzilem cie wblad samemu bedac w bledzie. Sahe
SFlogic Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 No właśnie. Też to zauważyłem choć było to w starszej wersji exteriorów pierwszą myślą było, iż jest to pospordukcja. Czy jest to LWF? ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć?
Lis Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Archexteriors 2,3,4,5 na 100% są bez postprodukcji. co do nr.1 to nie wiem bo nie widziałem. Sahe-> żeby obrazek wyglądał inaczej wystarczy inna wersja vraya lub maxa. vol5 był robiony pod 1.5 RC3 i 3dsmax8 tak więc pod takim powinien wyglądać identycznie.
Gość Sahe Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Lis dzieki to mi do glowy nie przyszlo ze to moze byc sprawa inej wersji Vraya i maxa Sahe
mlodAs Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 lis dobrze pisze, kazda wersja v-aya miała poprawiana kamere fizyczna i sun&sky wiec musisz trafic w wersje:P albo pomieszac w ustawieniach najlepiej kamery
Rekomendowane odpowiedzi