Napisano 5 Styczeń 200817 l Witam. Renderuje sobie obrazki z archexteriorow 5 i wszystkie obrazki wychodza mi inaczej niz na gotowych renderach z plyty. Czy mam jakos zle ustawionego maxa (moze musze ustawic do na LWF) czy moze te gotowe rendery byly photoshopowane. Duzo lepiej wyglada to na tych wyrenderowanych obrazkach niz u mnie, wiec zaczalem sie martwic. Mam Max 9 i Vray 1.50.SP1 64bit Pozdrawiam No i okazalo sie, ze winowajca jest Vray. Wrocilem do RC4 64bit i wszystko gra jak nalezy. Przepraszam za zamieszanie
Napisano 8 Styczeń 200817 l Witam Tak rendery z Archexteriors Vol. 5 sa poprawiane w szopie zreszta wszystkie Archexteriorsy sa. Oile dobrze pamietam to tylko Archexteriors vol 2 mialy rendery bezposirednio z maxa i po poprawkah w szopie. Tak wiec musisz sie pobawic z nimi Sahe
Napisano 10 Styczeń 200817 l Lis dzieki za wyprowadzenie mnie z bledu ide posprawdzac co mam nie tak ustawione ze zawsze musze odorobine podciagnac kolory w PSie aby wygladaly identycznie. Kubaswielgus sory jezeli wprowadzilem cie wblad samemu bedac w bledzie. Sahe
Napisano 10 Styczeń 200817 l No właśnie. Też to zauważyłem choć było to w starszej wersji exteriorów pierwszą myślą było, iż jest to pospordukcja. Czy jest to LWF? ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć?
Napisano 11 Styczeń 200817 l Archexteriors 2,3,4,5 na 100% są bez postprodukcji. co do nr.1 to nie wiem bo nie widziałem. Sahe-> żeby obrazek wyglądał inaczej wystarczy inna wersja vraya lub maxa. vol5 był robiony pod 1.5 RC3 i 3dsmax8 tak więc pod takim powinien wyglądać identycznie.
Napisano 11 Styczeń 200817 l Lis dzieki to mi do glowy nie przyszlo ze to moze byc sprawa inej wersji Vraya i maxa Sahe
Napisano 11 Styczeń 200817 l lis dobrze pisze, kazda wersja v-aya miała poprawiana kamere fizyczna i sun&sky wiec musisz trafic w wersje:P albo pomieszac w ustawieniach najlepiej kamery