pawel Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Dzien dobry, czesc i czolem... Nie zalezalo mi na 100% odwzorowaniu jakiegos konkretnego modelu szkrzypiec. Maja to byc po prostu skrzypce. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 No to sa skrzypce. Wbrew pozorom nie jest latwo takie cos wymodelowac zwlaszcza jezeli deski sa wypukle. Super, tylko drewno jakos nie pasuje, chyba z takiego sie nie robi skrzypiec. A i jeszcze grubosc strun, chyba powinna sie zmieniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Ładna praca, ładna kompozycja... Gdybys wrzucil wieksza rozdzielke to daje ta pracke na pulpit... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Ładnie tylko czemu niema cieni?? Samo GI? Teraz to wygląda tak jakby to wszystko unosiło się nad ziemią :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 sympatyczna praca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 Dzieki za opinie. To bylo na pocztaku w galerii ale po pierwszy poscie Tomka zobaczylem duzy blad:) struny :)) Wiec niedlugo zamieszcze poprawki z nowa tekstura. Batou, noo samo GI... to tez postaram sie poprawic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Nie powinienes tego wrzucic do \"finished works\"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Niezla pracka, ale jest pare błedow. Mianowicie: -próg (na zwezonym kocu szyjki) jest chyba za wysoko co powoduje ze i struny sa odrobine za wysoko. -w smyczku na \"żabce\" powinienes z dwoch tron wtawic biale kropy (tak ma wiekszosc smyczkow) -no i w pudle rezonansowym, w srodku po obu stronach rogi tych wglebien powinny byc bardziej szpiczaste i wygiete na zewnatrz... :D a po za tym jest COOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 Czesc:) -wiem ze pudlo powinno miec takie \"rogi\" bo bokach, ale tego celowo nie zrobilem. To jest jeden z elementow do animcji i takie sa wymagania tych skrzypiec. Smyczek faktycznie ma korpke z masy perlowej (poprawie go pozniej) czy prog za wysoko? szczerze mowiac nie wiem :( i tak pewnie bedzie w juz w animacji przesuwany, \"pokreta\" sa na niektorych fotach, ale pewnie je umieszcze... narazie nowa teksutra i struny:) pozdrawiam i dziekuje za uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Heh ty mowisz o PODSTAWKU (rzeczywiscie jest zbyt przesunienty do szyjki) a ja o PROGU czyli po przeciwnej stronie ciemny elemencie stykacjacym sie ze strunami. A co do pokretel to nie sa niezbedne - stroic mozna kolkami (czarne , drewnianie \"śrubki\" w glowce). Nie mam pojecia dlaczego ci beda potrzebne te zaokraglone rogi ale jesli tak to juz nie moja sprawa :D. ...kiedys grałem na skrzypcach i mam jeden egzemplasz w domu:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 Dr0cK:) buahhahah niezle:) widac kto ma braki w edukacji muzycznej:)))) to chodzi o to male przy z nacieciami przy ..eee \"gryfie\"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Nie podoba mi się to nowe drewno :(. Reszta w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Skrzypce ładne, tylko szkoda, że ciągle lewitują w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 Dobra:) wiem ze to nie ten dzial, ale bede wdzieczny jak ktos mi powie co mam w brazliu zrobic zeby to lepiej wygladalo:) ale one zawsze beda lewitowac bo sa wygiete pod spodem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Yo. A mógłbyś dać inne ujęcie- bardziej z góry, bo teraz wyglada bardziej jak altówka, jesli chodzi o pudło rezonansowe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 a dusze im tez wymodelowales? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 Kru:) heheh tak dusze tez:) Panowie! Przy brazilu mnie trafia. Nie mam cierpliowsci to testowania.. i czasu (u-hu-ha-u-hu-haa... idze sesja zla!) Omnik wyjaral mi glebe, cien koszmary.... i ten chrom.. na tym smyczku ...ee... do odkrecania. (Panowie jaka fahchowa nazwa?) dramat! ale poprawiem, podstawek, struny i prog:) koncowka smyczka ma juz kropeczke z kolekiem:) wiec takie ja wiedze minusy, work in regress:) i tak docelowo nie bedzie brazila, ale fajnie w nim wygladaja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 iiii jakies takie plaskie sie zrobily.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 ale ladny temat i moze fajnie wyjsc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Jak na moje to pierwsza wersja tekstur była najlepsza - bo ten ostatni renderek jest jakiś dziwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Owszem skrzypce są barzdo ładne - ale e czarne elementy jakby nie pasują - wydają się za proste - może jakieś małe ozdobnictwo:D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 Hmmm.. chyba trzeba wiedziec kiedy przestac. Zawsze bedzie ten model 501 ;) Moim zdaniem obiekt mozna jeszcze podkrecic, ale niestety nie stac mnie na luksus dopieszczania kazdego elementum, bo nie wyrobie sie z calym projektem:( a jeszcze tyleeeeee do zrobienia). Teksuture i tak zminie zeby nie wygladala za bardzo realistycznie. Dzieki za wszystkie pomocne informacje i krytyke. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 pawel: jaki to projekt?? moim skromnym zdaniem pierwsza pracka byla NAJlepsza... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Zgadzam się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Jak dla mnie rowniez mozesz juz zakonczyc nad nimi prace bo jest bardzo dobrze. A ze za plaskie...? Bzdura (jak tak wyglada to poco na sile robic jeszce wieksze nienaturalna wybrzuszenie). Tak samo z rzekoma lewitacja - sa z dolu wypukle... i tak ma byc. A co do teksturki to chyba rowniez najbardziej odpowiednia... Pozdrowienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 A chcesz wymodelowac klarnet??? Moge porobić zdjęcia swojego jako referencje... (w sumie sam musze kiedyś zrobić w 3d ten piękny instrument)... Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi