Napisano 7 Styczeń 200421 l Dzien dobry, czesc i czolem... Nie zalezalo mi na 100% odwzorowaniu jakiegos konkretnego modelu szkrzypiec. Maja to byc po prostu skrzypce. pozdrawiam
Napisano 7 Styczeń 200421 l No to sa skrzypce. Wbrew pozorom nie jest latwo takie cos wymodelowac zwlaszcza jezeli deski sa wypukle. Super, tylko drewno jakos nie pasuje, chyba z takiego sie nie robi skrzypiec. A i jeszcze grubosc strun, chyba powinna sie zmieniac.
Napisano 7 Styczeń 200421 l Ładna praca, ładna kompozycja... Gdybys wrzucil wieksza rozdzielke to daje ta pracke na pulpit... :)
Napisano 7 Styczeń 200421 l Ładnie tylko czemu niema cieni?? Samo GI? Teraz to wygląda tak jakby to wszystko unosiło się nad ziemią :/.
Napisano 7 Styczeń 200421 l Autor Dzieki za opinie. To bylo na pocztaku w galerii ale po pierwszy poscie Tomka zobaczylem duzy blad:) struny :)) Wiec niedlugo zamieszcze poprawki z nowa tekstura. Batou, noo samo GI... to tez postaram sie poprawic:)
Napisano 7 Styczeń 200421 l Niezla pracka, ale jest pare błedow. Mianowicie: -próg (na zwezonym kocu szyjki) jest chyba za wysoko co powoduje ze i struny sa odrobine za wysoko. -w smyczku na \"żabce\" powinienes z dwoch tron wtawic biale kropy (tak ma wiekszosc smyczkow) -no i w pudle rezonansowym, w srodku po obu stronach rogi tych wglebien powinny byc bardziej szpiczaste i wygiete na zewnatrz... :D a po za tym jest COOL
Napisano 7 Styczeń 200421 l Autor Czesc:) -wiem ze pudlo powinno miec takie \"rogi\" bo bokach, ale tego celowo nie zrobilem. To jest jeden z elementow do animcji i takie sa wymagania tych skrzypiec. Smyczek faktycznie ma korpke z masy perlowej (poprawie go pozniej) czy prog za wysoko? szczerze mowiac nie wiem :( i tak pewnie bedzie w juz w animacji przesuwany, \"pokreta\" sa na niektorych fotach, ale pewnie je umieszcze... narazie nowa teksutra i struny:) pozdrawiam i dziekuje za uwagi
Napisano 7 Styczeń 200421 l Heh ty mowisz o PODSTAWKU (rzeczywiscie jest zbyt przesunienty do szyjki) a ja o PROGU czyli po przeciwnej stronie ciemny elemencie stykacjacym sie ze strunami. A co do pokretel to nie sa niezbedne - stroic mozna kolkami (czarne , drewnianie \"śrubki\" w glowce). Nie mam pojecia dlaczego ci beda potrzebne te zaokraglone rogi ale jesli tak to juz nie moja sprawa :D. ...kiedys grałem na skrzypcach i mam jeden egzemplasz w domu:P
Napisano 7 Styczeń 200421 l Autor Dr0cK:) buahhahah niezle:) widac kto ma braki w edukacji muzycznej:)))) to chodzi o to male przy z nacieciami przy ..eee \"gryfie\"?
Napisano 8 Styczeń 200421 l Autor Dobra:) wiem ze to nie ten dzial, ale bede wdzieczny jak ktos mi powie co mam w brazliu zrobic zeby to lepiej wygladalo:) ale one zawsze beda lewitowac bo sa wygiete pod spodem:(
Napisano 8 Styczeń 200421 l Yo. A mógłbyś dać inne ujęcie- bardziej z góry, bo teraz wyglada bardziej jak altówka, jesli chodzi o pudło rezonansowe....
Napisano 8 Styczeń 200421 l Autor Kru:) heheh tak dusze tez:) Panowie! Przy brazilu mnie trafia. Nie mam cierpliowsci to testowania.. i czasu (u-hu-ha-u-hu-haa... idze sesja zla!) Omnik wyjaral mi glebe, cien koszmary.... i ten chrom.. na tym smyczku ...ee... do odkrecania. (Panowie jaka fahchowa nazwa?) dramat! ale poprawiem, podstawek, struny i prog:) koncowka smyczka ma juz kropeczke z kolekiem:) wiec takie ja wiedze minusy, work in regress:) i tak docelowo nie bedzie brazila, ale fajnie w nim wygladaja:)
Napisano 9 Styczeń 200421 l Jak na moje to pierwsza wersja tekstur była najlepsza - bo ten ostatni renderek jest jakiś dziwny
Napisano 9 Styczeń 200421 l Owszem skrzypce są barzdo ładne - ale e czarne elementy jakby nie pasują - wydają się za proste - może jakieś małe ozdobnictwo:D Pozdr Giorgione
Napisano 9 Styczeń 200421 l Autor Hmmm.. chyba trzeba wiedziec kiedy przestac. Zawsze bedzie ten model 501 ;) Moim zdaniem obiekt mozna jeszcze podkrecic, ale niestety nie stac mnie na luksus dopieszczania kazdego elementum, bo nie wyrobie sie z calym projektem:( a jeszcze tyleeeeee do zrobienia). Teksuture i tak zminie zeby nie wygladala za bardzo realistycznie. Dzieki za wszystkie pomocne informacje i krytyke. Pozdrawiam
Napisano 9 Styczeń 200421 l pawel: jaki to projekt?? moim skromnym zdaniem pierwsza pracka byla NAJlepsza... :)
Napisano 9 Styczeń 200421 l Jak dla mnie rowniez mozesz juz zakonczyc nad nimi prace bo jest bardzo dobrze. A ze za plaskie...? Bzdura (jak tak wyglada to poco na sile robic jeszce wieksze nienaturalna wybrzuszenie). Tak samo z rzekoma lewitacja - sa z dolu wypukle... i tak ma byc. A co do teksturki to chyba rowniez najbardziej odpowiednia... Pozdrowienia :)
Napisano 9 Styczeń 200421 l A chcesz wymodelowac klarnet??? Moge porobić zdjęcia swojego jako referencje... (w sumie sam musze kiedyś zrobić w 3d ten piękny instrument)... Pozdrowienia