Razor_ Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Witam wszystkich na forum. Postanowiłem zrobić moją, niedawno wyremontowaną kuchnię. Wyszło mi coś takiego, niestety zapomniałem zrobić sufit. Później dorobiłem sufit, niestety znów napotkałem na błąd. Nie wiem jak zlikwidować te paski przy krawędzi ścian z sufitem i podłogą, oraz plamy na podłodze. W maxie pracuje od niedawna, dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli okaże się że jest to jakiś banalny błąd :P Pozdrawiam i proszę o pomoc
piksar Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 za grube drzwi szafek przynajmniej tak mi sie wydaje
Razor_ Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 piksar: Mam wymiary mebli i robiłem je wg nich, i grubość się zgadza. Mam jeszcze prośbę, czy mógłbyś mi powiedzieć jak usunąć te błędy?
Oleksiak Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Żeby to było takie proste :D W czym renderujesz ? Może ściany mają zbyt ubogą siatkę... ale ja to się mało znam, czekaj na odpowiedzi tych bardziej zaawansowanych ;]
Razor_ Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 No nie wiem Zartor... Też się nie znam xD ale to chyba nie chodzi o siatkę. Renderuje w Mental Ray'u.
tweety Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 pokaż zatem ustawienia GI i świateł oraz pokrótce opisz czym świecisz i jakie tam są materiały. sami się nie domyślimy jakie masz ustawienia
Zajcev Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Możliwe, że Final Gather musisz podkręcić, spróbuj też dodać trochę fotonów w GI, to też może pomóc. Poza tym wydaje mi się że nie ma też ściany za kamerą, bo dziwne światło się pojawiło. Ogólnie to trochę pracy przed Tobą, ale może być ciekawe - nie jest to kolejne sterylne nowoczesne designerskie wnętrze, więc życzę powodzenia.
Razor_ Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 W końcu znalazłem chwilę wolnego czasu. I udało mi się zrobić oświetlenie. Nie mam zbyt wiele czasu (szkoła itd. :P) ale niedługo zrobię jakiegoś up'a. Pozdro
Zajcev Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Troche ciemno w środku, powinieneś rozjaśnić wnętrze. Pracuj dalej, a będzie fajna pracka
Razor_ Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 Dzięki za zainteresowanie wątkiem. Niestety mam problem. Tu jest screen-> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=45999 Proszę o pomoc
Razor_ Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Po dłuższej przerwie mały up. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2495eb680693f9fe.html
Rekomendowane odpowiedzi