Napisano 6 Styczeń 200817 l Witam wszystkich na forum. Postanowiłem zrobić moją, niedawno wyremontowaną kuchnię. Wyszło mi coś takiego, niestety zapomniałem zrobić sufit. Później dorobiłem sufit, niestety znów napotkałem na błąd. Nie wiem jak zlikwidować te paski przy krawędzi ścian z sufitem i podłogą, oraz plamy na podłodze. W maxie pracuje od niedawna, dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli okaże się że jest to jakiś banalny błąd :P Pozdrawiam i proszę o pomoc
Napisano 6 Styczeń 200817 l Autor piksar: Mam wymiary mebli i robiłem je wg nich, i grubość się zgadza. Mam jeszcze prośbę, czy mógłbyś mi powiedzieć jak usunąć te błędy?
Napisano 6 Styczeń 200817 l Żeby to było takie proste :D W czym renderujesz ? Może ściany mają zbyt ubogą siatkę... ale ja to się mało znam, czekaj na odpowiedzi tych bardziej zaawansowanych ;]
Napisano 6 Styczeń 200817 l Autor No nie wiem Zartor... Też się nie znam xD ale to chyba nie chodzi o siatkę. Renderuje w Mental Ray'u.
Napisano 6 Styczeń 200817 l pokaż zatem ustawienia GI i świateł oraz pokrótce opisz czym świecisz i jakie tam są materiały. sami się nie domyślimy jakie masz ustawienia
Napisano 6 Styczeń 200817 l Możliwe, że Final Gather musisz podkręcić, spróbuj też dodać trochę fotonów w GI, to też może pomóc. Poza tym wydaje mi się że nie ma też ściany za kamerą, bo dziwne światło się pojawiło. Ogólnie to trochę pracy przed Tobą, ale może być ciekawe - nie jest to kolejne sterylne nowoczesne designerskie wnętrze, więc życzę powodzenia.
Napisano 8 Styczeń 200817 l Autor W końcu znalazłem chwilę wolnego czasu. I udało mi się zrobić oświetlenie. Nie mam zbyt wiele czasu (szkoła itd. :P) ale niedługo zrobię jakiegoś up'a. Pozdro
Napisano 11 Styczeń 200817 l Troche ciemno w środku, powinieneś rozjaśnić wnętrze. Pracuj dalej, a będzie fajna pracka
Napisano 11 Styczeń 200817 l Autor Dzięki za zainteresowanie wątkiem. Niestety mam problem. Tu jest screen-> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=45999 Proszę o pomoc
Napisano 15 Styczeń 200817 l Autor Po dłuższej przerwie mały up. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2495eb680693f9fe.html