Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy jestem na dobrym forum ale interesuje mnie zrobienie animacji we flashu np pokoju ze ja nacisne na drzwi one sie otworza i bede mogl wejsc do innego pokoju prosze o modernatorow o wyrozumialosc jak w zlym dziale pisze i naj wyzej mnie nakierowac :] pozdrwaim

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dosc proste do zrobienia, zrob pokój wyeduj drzwi jako button, w buttonie zrob animacje otwierajacych sie drzwi. Po tych kilkunastu sekundach zrob animacje do "przejscia" do pokoju (juz nie w buttonie). Ladnej nie zrobisz bo tam nie ma 3D, chyba ze zrobisz jakis blur i wskoczy odrazu do pomieszczenia ktore bedzie w nastepnych klatkach.

Napisano

heh.. jeśli chcesz zrobić dobry efekt wizualny, to możesz też użyć "pustych" przycisków służących za oznaczanie obszarów aktywnych a animację wykonać w innym programie. Na przykład w 3ds max i potem eksportować do flasha.

Generalnie możliwości jest dużo i w zasadzie wszystko da się zrobić.. czasami większym a czasami mniejszym nakładem pracy ale się da.

Napisano

Obecnie do animacji walkthrough znacznie lepiej od Flasha nadaje się Unity3d. W sensie zarówno efektu jak i łatwości realizacji. Technologia Unity3d jest stosunkowo nowa ale rozpowszechnia sie obecnie bardzo szybko - jeśli ktoś używa Chrome - to plugin do odtwarzania, podobnie jak plugin do Flasha jest w Chrome natywnie wbudowany. Zapraszam na swoją stronę http://virtualplayground.d2.pl, gdzie umieściłem kilka własnych przykładów animacji.