OeN22 Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Kiedy chcę zrenderować scene zapisując ją do avi lub mov pokazuje mi się komunikat "Application Error An error has occured and the application will now close No scene changes have occurred since your last save." Program sie wysypuje i tak za każdym razem. Wcześniej nie było takich problemów i wszystko chodziło ok. Nie wiem czy to moze mieć jakieś znaczenie ale w Devices nie mam do wyboru zadnego urządzenia I/O. Korzystam z 3dmaxa 4.0 (tak wiem ze zabytek ale narazie musi wystarczyć) Moze mi któś podpowiedziec co jest nie tak?
OeN22 Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 mmmmh masz na myśli pojedyncze jpgi? I póżniej taką całą książkę składać w jedno? W czym najlepiej składać takie sekwencje? I czy jest jakiś sposób żebym dalej mógł robić avi? Bo to tak niezbyt rozwiązuje mój problem.
Sebastian Ozga Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Też tak miałem, jak jeszcze nie wiedziałem że nie renderuje się w max'ie do avi. Tak jak wspomniał Piksar - renderujesz do tiff, jpg - obojętnie, potem wkładasz 1. klatkę do VirtualDub'a i gotowe.
OeN22 Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 A tak wogóle to co jest nie tak z tym avi w maxie, że kazdy tego odradza.
piksar Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 bo jak podczas liczeni avi masz błąd to całość liczysz od nowa a jak masz każdą klatkę osobno to liczysz odkąd się wysypało
Sebastian Ozga Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Max chce zapamiętać więcej niż jest w stanie ;) Poza tym, jeśli czas renderingu szacujesz na na ok 50h i po dwóch dobach widzisz wspomniane wyżej okienko, to w przypadku rendera do avi można się popłakać ;) EDIT: Piksar znowu mnie ubiegł ;)
OeN22 Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 Wszystko fajnie tylko jeszcze takie pytanie do tego Virtual Dub'a. Kiedy łącze to w całość i zapisuje się do avi to widze ładną animacje ale kiedy chcę to otworzyć w winampie to widzę czarny ekran :/ Jakaś podpowiedź?
OeN22 Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 teoretycznie tak bo z żadnymi filmami nie mam problemów ale jeśli macie linka do czegoś co mogłoby pomóc to byłoby miło
Sebastian Ozga Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 A próbowałeś w innym playerze? Winamp często ma problemy z filmami.
OeN22 Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 BestPlayer, WindowsMediaPlayer, RealPlayer... wszedzie albo nie ma obrazu albo wogóle nie chce ruszyć
SoAd Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 http://www.download.net.pl/106/K-Lite-Mega-Codec-Pack/ spróbuj
Rekomendowane odpowiedzi