stempek Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Więc, gdy uruchamiam 3ds poprzez kliknięcie ikony, wyskakuje mi taki oto treściwy błąd: http://img142.imageshack.us/img142/5454/errormn4.jpg Wie ktoś może co z tym zrobić?
kamil.ochel Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 nie jestem pewiem, ale czy masz zainstalowane .net framework 2?
lpshinoda Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 sprawdź wersję directX i przeinstaluj max'a... może to być też tak jak mówi kamil.ochel
stempek Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 Otóż max'a przeinstalowałem już z 3 razy. A co do .net framework 2 to sam nie wiem. W razie potrzebu zainstaluję i sprawdzę. EDIT: Mam zainstalowane Microsoft .net framework 2.0,a max jak nie działał tak nie działa. =(
lpshinoda Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Czyściłeś rejestr po odinstalowaniu programu...? Może w rejestrze znajdują się jakieś błędne wpisy, a wpisów jak dobrze wiemy Windows nie usuwa po odinstalowaniu danej aplikacji...
streaker Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 W ostatniej linijce masz napisane co robić ;P A instalator sam instaluje frameworka i service packi do niego razem z innym dziadowstwem, którego potrzebuje edit: sądząc po nagłówku to brakuje bibliotek, które instalator powiniem sobie wrzucić, zobacz czy przy instalacji wyskakuje takie okienko Installing Microsoft Visual C++ (tu numer wersji) redistributable
stempek Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 Co do tych bibliotek to nie wyskakuje żadne okienko poza instalatorem maxa.
PLama Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 dołączę sie do tego tematu bo tez mam problem :/ robiłem sobie autko i zapisywałem co jakiś czas aż tu nagle komp sie zaciął i po resecie nie mogę włączyć tego pliku da sie coś zrobić zęby go włączyć czy już muszę sie pożegnać z autkiem? mam jeszcze inna kopie tego pliku ale to było zapisane w początkowej fazie tworzenia auta czyli tak jak bym zaczynał od nowa tylko mam bluepriny ustawione i troszkę zaczęte. :/
kamil.ochel Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 W moich dokumentach folder 3ds Max (tu wersja) \ Autoback jeżeli nie tam to C:\Program Files\Autodesk\3dsmax (tu wersja)\Autoback
stempek Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 Kurde... rejestr czyściłem już z 3 razy, przeinstalowałem większość bibliotek od nowa, maxa z 6 razy instalowałem, a dalej nie działa... Przedtem działał całkiem zgrabnie jak na mój komputer, ale po zainstalowaniu ZBrush 3... ****..
streaker Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Z każdym postem potwierdzasz moją teorię ;) Przy instalacji zbrusha wrzyca on sobie właśnie wyżej wspomniane biblioteki (z wersji 2005), pewnie max korzystał z wcześniejszych wersji... chyba...
stempek Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 Taa... jak zainstalowałem od nowa wersję z 2005 to sie raz uruchomił, drugi raz juz nie chciał.... chyba zainstaluje starsze biblioteki...
PLama Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 kamil.ochel dzięki za szybka odpowiedz. stempek ja zainstalowalem ZBrush 3 i nic sie nie dzieje
stempek Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 Ale u mnie max nie chce odpalić... instalowałem już różne biblioteki C++ ale żadne nie działały. Instalowałem: Microsoft Visual C++ 2005 redistributable i Microsoft Visual C++ 2008 redistributable. Starszych nie znalazłem. Próbowałem też odpalić bez żadnych bibliotek. Też nie działa. Po odinstalowaniu ZBrusha też nie zaczęło działać. @EDIT: Niby odświeżanie starego tematu ale czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Bardzo zależy mi na tym aby zaczął działać z powrotem.
Rekomendowane odpowiedzi