Napisano 9 Styczeń 200817 l Więc, gdy uruchamiam 3ds poprzez kliknięcie ikony, wyskakuje mi taki oto treściwy błąd: http://img142.imageshack.us/img142/5454/errormn4.jpg Wie ktoś może co z tym zrobić?
Napisano 9 Styczeń 200817 l sprawdź wersję directX i przeinstaluj max'a... może to być też tak jak mówi kamil.ochel
Napisano 9 Styczeń 200817 l Autor Otóż max'a przeinstalowałem już z 3 razy. A co do .net framework 2 to sam nie wiem. W razie potrzebu zainstaluję i sprawdzę. EDIT: Mam zainstalowane Microsoft .net framework 2.0,a max jak nie działał tak nie działa. =(
Napisano 9 Styczeń 200817 l Czyściłeś rejestr po odinstalowaniu programu...? Może w rejestrze znajdują się jakieś błędne wpisy, a wpisów jak dobrze wiemy Windows nie usuwa po odinstalowaniu danej aplikacji...
Napisano 9 Styczeń 200817 l W ostatniej linijce masz napisane co robić ;P A instalator sam instaluje frameworka i service packi do niego razem z innym dziadowstwem, którego potrzebuje edit: sądząc po nagłówku to brakuje bibliotek, które instalator powiniem sobie wrzucić, zobacz czy przy instalacji wyskakuje takie okienko Installing Microsoft Visual C++ (tu numer wersji) redistributable
Napisano 10 Styczeń 200817 l Autor Co do tych bibliotek to nie wyskakuje żadne okienko poza instalatorem maxa.
Napisano 11 Styczeń 200817 l dołączę sie do tego tematu bo tez mam problem :/ robiłem sobie autko i zapisywałem co jakiś czas aż tu nagle komp sie zaciął i po resecie nie mogę włączyć tego pliku da sie coś zrobić zęby go włączyć czy już muszę sie pożegnać z autkiem? mam jeszcze inna kopie tego pliku ale to było zapisane w początkowej fazie tworzenia auta czyli tak jak bym zaczynał od nowa tylko mam bluepriny ustawione i troszkę zaczęte. :/
Napisano 11 Styczeń 200817 l W moich dokumentach folder 3ds Max (tu wersja) \ Autoback jeżeli nie tam to C:\Program Files\Autodesk\3dsmax (tu wersja)\Autoback
Napisano 11 Styczeń 200817 l Autor Kurde... rejestr czyściłem już z 3 razy, przeinstalowałem większość bibliotek od nowa, maxa z 6 razy instalowałem, a dalej nie działa... Przedtem działał całkiem zgrabnie jak na mój komputer, ale po zainstalowaniu ZBrush 3... ****..
Napisano 11 Styczeń 200817 l Z każdym postem potwierdzasz moją teorię ;) Przy instalacji zbrusha wrzyca on sobie właśnie wyżej wspomniane biblioteki (z wersji 2005), pewnie max korzystał z wcześniejszych wersji... chyba...
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor Taa... jak zainstalowałem od nowa wersję z 2005 to sie raz uruchomił, drugi raz juz nie chciał.... chyba zainstaluje starsze biblioteki...
Napisano 12 Styczeń 200817 l kamil.ochel dzięki za szybka odpowiedz. stempek ja zainstalowalem ZBrush 3 i nic sie nie dzieje
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor Ale u mnie max nie chce odpalić... instalowałem już różne biblioteki C++ ale żadne nie działały. Instalowałem: Microsoft Visual C++ 2005 redistributable i Microsoft Visual C++ 2008 redistributable. Starszych nie znalazłem. Próbowałem też odpalić bez żadnych bibliotek. Też nie działa. Po odinstalowaniu ZBrusha też nie zaczęło działać. @EDIT: Niby odświeżanie starego tematu ale czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Bardzo zależy mi na tym aby zaczął działać z powrotem.