Napisano 10 Styczeń 200817 l modeluje w 3d max robię takie sklepienie z takimi płycinami wgłębieniami na poczatku nie zrobiłem podziałów poprzecznych t gdy wygiąłem te sklepienie przez modyfikator bend to gdy renderuje robią się straszne brzydkie płaszczyzny Czy da się zrobić podziały na siatce eby można ją było wyginać i żeby sie nie wygładzała jak przy turbo smooth
Napisano 10 Styczeń 200817 l serwus :) powinno Ci pomóc cięcie slicem. ( slice, slice plane) - muszą do tego być zaznaczone polygony. Mozesz ciąć też CUT-em - ale to lokalnie i nie w tym przypadku raczej. Dodatkowo (ale tez nie w tym przypadku) - zagęszczenie , beż meshsmooth - to tesselate. Ja polecam slice. pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 10 Styczeń 200817 l Autor tesselate ppróbowałem ale mi smoothowało albo przy wiginaniu bendem i tak się psuło -robie cat -em mały kawałek i powielam ale i tak jest troszkę roboty, a cat strasznie głupi jest tak mnie wkurza dzięki za slice to dobry pomysł - kannu pozdrawiam
Napisano 10 Styczeń 200817 l Użyj slice plane na wybranych polygonach (żeby zoptymalizować siatę) - będzie dobrze :)
Napisano 10 Styczeń 200817 l Myślę że kannu miał na myśli tessalate w trybie editable poly :) nie modyfikator sprawę może rozwiązać Turbo Smooth ale z wykrywaniem Smoothing Grup (musisz je wcześniej poustawiać)
Napisano 10 Styczeń 200817 l wroc do podstawowej figury i podziel jej siatke tak zeby byly same kwadraty (najlepiej wszystkie rownolegle do siebie i potem zduplikuj jeszzce raz i na koniec bend, z tym co masz teraz nic nie zrobisz poza wywaleniem do kosza
Napisano 10 Styczeń 200817 l lub stare dobre nie doceniane "subdivide" (modyfikator) po szczegóły odsyłam do F1
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor dzieki za wszystkie odpowiedzi, nie pomyślałem o niektórych sposobach tessealte w edit poly czy najprostsze quck silce pozdrawiam