lolipop Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Witam.mam kilka scian po luku ustawionych w roznych kierunkach. wszystkie sa jako jeden obiekt. wie ktos moze czy da sie je jakos szybko i sprawnie oteksturowac tak zeby wszyskie cegielki tekstury byly tego samego wymiaru?. tzn zeby program ustawial tekture zawsze prostopadle do powierzchni sciany.
Tomala Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Unwrap UVW i jazda. Jak to są łuki to możesz też zwykłym uvw map z mapowaniem cylindrycznym.
lolipop Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 coz.za unwapra sie nie chce brac.chyba bede musial poprostu kazda sciane oddzielnie mapowaniem cylindrycznym potraktowac..troche bedzie z tym roboty bo mam siake plytek elewacji dostosowana do podzialu okien.wielkosc i umieszczenie tekstury w mapowaniu cylindrycznym mozna ustawiac tylko tylingiem? probelm ze luki maja rozne promienie i wtedy bede musial tworzyc oddzielne materialy z roznym tylingiem dla kazdej sciany
mirach Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 probelm ze luki maja rozne promienie i wtedy bede musial tworzyc oddzielne materialy z roznym tylingiem dla kazdej sciany tyle roboty? naprawde nie lepiej wziasc sie za unwrapa ?
siwy Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Jest taki programik co to robi, nie pamiętam nazwy.
Tomala Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Mirach dobrze gada co wy się tego unwrapa tak boicie? Ja pół roku temu nie miałem o tym pojęcia ale nie ma co zwlekać bo w końcu i tak będzie się trzeba nauczyć chyba że jakieś programy do mapowania np. UVLayout.
lolipop Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Napisano 13 Styczeń 2008 dzieki Tomala siwy i miriach.musialem sobie poradzic zwyklym mapowaniem bo czas gonil.z programikami i unwarpem sie napewno zaznajomie:)
Rekomendowane odpowiedzi