wink25 Napisano 10 Styczeń 2008 Napisano 10 Styczeń 2008 Witam. Kończe właśnie jedną z prac do portfolio i chciałbym się poradzić co można tu jeszcze zmienić no i co poprawić? Praca robiona była w Photoshopie i mniej znanym Microgrfx Picture Publisher. Warto tutaj dodać, że żołnierz stoi na zastygłej magmie stąd to czerwone światło odbijające się na kostiumie. Co o tym sądzicie czy to dobry pomysł? Prosze o opinie i rady. Za każą pomoc z góry dzięki ;].
Coyote Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 zajmij sie rysowaniem a nie porftoliowaniem ^^
wink25 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 Liczyłem na jakieś mądre komentarze ,a nie głupie Shagi, ale dzięki.
CG_Lama Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Prezpraszam ze sie odzywam w działe 2d . Mysle ze Shaggi chciał Ci wten sposób dac do zrozumienia ze za wczesnie na portfolio. I ma racje, pozdrawiam:)
mirach Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Tez sie zgodze. Obrazek moze i ujdzie w tlumie, ale w zasadzie nie mozna o nim zbyt wiele pozytywnego powiedziec.
wink25 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 Małe sprostowanie. Dopiero pracuje nad portfolio, nie zakładam go już w tej chwili. W każdym razie na forum widziałem gorsze prace, a opinie w stulu w/w nie pomagają ;]. Shaggi jeśli cie uraziłem to przepraszam. Co do pracy to prosze o komentarze, które mogły by pomóc.
yookeer Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Prawda jest taka ze ta praca nie nadaje sie do PF to nadaje sie do dzialu speed dlatego tak Ciebie zjechano. Co do komentarzy... no coz po prostu widac ze nei masz warsztatu najlepiej dla ciebie - zacznij rysowac bo samo to nie przyjdzie a za jakis rok to bedziesz sie komentarzami martwic :)
Coyote Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 spoko już sie nie gniewam peace and love ^^ co do pracy za bardzo nie wiadomo gdzie pada światło wygląda jak płasko rzeźba... trochę nie teges w stosunku do reszty ta planetka z tyłu jest ok :P lecz tez trochę płaska możesz na nią wzuci jest taki filtr wybrzuszenie coś takiego nie pamiętam jak to sie nazywa... no i ćwicz
kazziu Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Przede wszystkim musisz popracować nad stylem bo narazie to wygląda jak z akademii pana kleksa, te wielkie śrubki i napisy, trenuj jeszcze nad stylem, podglądaj najlepszych a bedzie git.
wink25 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 witam no wielkie śrubki i napisy są akurat celowe, chciałem to zbliżyc bardziej do żołnierza z gry starcraft niż do realnej postaci ;]. Sprubuje troche podreperować te śruby, żeby były bardziej realne.
wink25 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 Witam. Poprawiłem troche prace według niektórych waszych zaleceń. No pewnie i tak mnie zjedziecie ;], ale myśle, że praca wygląda lepiej niż poprzednio ;]. Prosze jak zwykle o komentarze i rady. Dzięki.
Coyote Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 planeta juz ok ale... kolo daje sux... bryłą proszę pana.... popatrz na swojego a potem luknij na tego space marine'a http://uk.games-workshop.com/spacemarines/who-are/images/marine-vignette.jpg
wink25 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 Shaggi Na początek dzięki za zainteresowanie. Jedyne co przychodzi mi do głowy patrząc na tego marins to zmniejszenie głowy, dałoby to potężny efekt zbroi. Myśle także o zwiększeniu cieni i zciemnieniu postaci. Czas pokaże tymczasem dzięki za pomoc ;]. Ps. co do bryły to podjaśnij prosze bo nie kumam o co biega ;], ale z chęcią się dowiem ;].
wink25 Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Napisano 19 Styczeń 2008 Witam. Postanowiłem zakończyć już te postać. Mam nadzieje, że wniesione poprawki wystarczą. Wiem, że nie jest jeszcze super ekstra, ale grafiką zajmuje się on niedawna i wciąż sie ucze :]. Dzięki wszystkim za pomoc, wasze rady (te mądre) sporo pomogły. Przed finnishem dodam jeszcze kilka małych poprawek, narazie wygląda to tak ;].
Rekomendowane odpowiedzi