Napisano 12 Styczeń 200817 l Mam znowu kilka pytań: 1.Jaki dać modyfikator, zamiast extrude na line, tak by wyextrudowany line nie był kwadratowy tylko okrągły. Może ktoś ma link do stronki z opisami wszystkich modyfikatorów? 2.Jeżeli mam jakąś tekstura to czy moge ją zapisać czy coś w tym styla ,tak abym w innym projekcie też mógł jej użyć bez bawienia się w przepisywania takich samych parametrów?
Napisano 12 Styczeń 200817 l 1. z tego co mi wiadomo nie można extrude'ować do "okrągłego line'u" 2. własne materiały możesz dodawać do biblioteki za pomocą polecenia save w material editor'rze EDIT: jeszcze jedno, tekstura to tekstura, a materiał to materiał
Napisano 12 Styczeń 200817 l a co chcesz osiągnąc - line o profilu okrągłym ? zaznacz w splajne w menu po prawej (pierwszym bodajże) view in render i obok jest druga opcja, (nie pamietam bez maxa) a poniżej masz dokładność siatki - normalnie jest 4 czyli kwadrat im wiecej wym bardziej gładki bedzie mam zakładka rendering ENABLE IN RENDERER i ENABLE IN VIEWPORT a parametr do zmiany to Sides
Napisano 12 Styczeń 200817 l też można tak piksar, ale z tego co zrozumiałem chodzi o "gotową" okrągłość wyextrude'owanej lini... może po prostu źle zrozumiałem
Napisano 12 Styczeń 200817 l Autor dzięki wam obu za pomoc, piksar o to mi chodziło!, a lpshinoda thx za biblioteke