Kimmi Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Witam,nie wiem czy dobrze nazwałem temat, ale nurtuje mnie pewne pytanie: Czy da sie jakoś zapisać w pliku z rozszeżeniem *.max tekstury? Chodzi mi o to, że jak przenisę projekt na inny komputer i znajduje się on w innym katalogu, to po otwarciu tego projektu muszę wskazywać ścieżki poszczególnych tekstur. Czy da się to jakoś ominąć?
piksar Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 dzisiaj przypadkiem zapisałem jeden model opcją nie save tylko archive i ze zdumieniem zobaczyłem że zrobił zipa (to normalne) a w środku były wszystkie potrzebne bitmapy do materiałów
streaker Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 po prostu wszystkie textury zapisuj w tym samym katalogu, jak max nie umie znaleźć ich w podanej ścieżce to przeszukuje folder z projektem i te podane w user paths
kannu Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 serwus :) Archive i collector - > to powinno ci pomóc. Jesli chcesz , żeby na kazdym kompie działały tekstury, to sciezki wskazuje sie poprzez otoczenie sieciowe. Wtedy z każdego kompa , jest taki sam adres do tekstury. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
claude Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 mam podobne pytanie mam różne biblioteki materiałów ale żadna tekstura z tych materiałów nie działa muszę je recznie pokazywać i dopiero widać jaki to materiał dodawałem ścieżkę C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 9\maps - dla map tam jest większość map ale w katalogach C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 9\materiallibraries - tam są materiały ale nadal muszę dla kazdego materiału ręcznie wskazywać ścieżki, czy da się to szybko naprawić - reinstalacja maxa nic nie dala
streaker Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 no to przy dodawaniu katalogu zaznaczasz add subfolders 1
claude Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Dzięki streaker pół roku się męczyłem ale było mi głupio pytać o takie bzdury, takie bzdury czasami zasrywają życie reputacja +
Rekomendowane odpowiedzi